Σάββατο 3 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ
{πανσπουδαστικά}
ΠΑΣΠ = διπροσωπία

«Ζητάμε την αναστολή κατάθεσης του νομοσχεδίου (για τα ΤΕΙ)» γιατί αντιμετωπίζει «επιδερμικά και πρόχειρα» το θέμα της αναβάθμισης των ιδρυμάτων. Μαντέψτε ποιος το λέει...

Οχι δεν είναι το ΤΕΕ, δεν είναι οι πρυτάνεις, αλλά η ΠΑΣΠ του Πολυτεχνείου Κρήτης! Ναι, σωστά διαβάσατε. Η ΠΑΣΠ, η κυβερνητική παράταξη που πανελλαδικά έχει αναλάβει την προώθηση του νομοσχεδίου, που μέσα στις σχολές επαναλαμβάνει τα επιχειρήματα του Υπουργείου και έχει εκφράσει σε όλους τους τόνους την πλήρη ταύτισή της μ' αυτό.

Στο Πολυτεχνείο Κρήτης, όμως, η εν λόγω παράταξη φόρεσε τη μάσκα του «αντάρτη». Γιατί; Ο λόγος απλός: η δυσαρέσκεια των φοιτητών για την απάτη της «ανωτατοποίησης» έτσι όπως την προωθεί η κυβέρνηση είναι έντονη. Η ΠΑΣΠ, λοιπόν, εντελώς υποκριτικά κάνει στροφή 180 μοιρών και λέει ψέματα στους φοιτητές ότι δήθεν είναι κατά του νομοσχεδίου, για να μη χάσει τις ψήφους - κουκιά της στις εκλογές! Τι να πει κανείς... Είναι γνωστό ότι το ΠΑΣΟΚ και η διπροσωπία αποτελούν λέξεις συνώνυμες. Η ΠΑΣΠ συνεχίζει απλώς, αυτή την παράδοση.

Με αίσθημα «ευθύνης»...

Εσκιζε τα ιμάτιά της, πριν λίγο καιρό η ΔΑΠ στους Χημικούς Μηχανικούς του ΕΜΠ, ότι με τη «συνέπεια» και το αίσθημα «ευθύνης» που τη διακρίνει δε θα επιτρέψει την ισοτιμία πτυχίων και επαγγελματικών δικαιωμάτων των ΑΕΙ και των ΤΕΙ. Αυτά από την εποχή που είχε καταθέσει ο Γ. Αρσένης την τροπολογία που έλεγε ότι ότι ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι του αυτού επιπέδου. Την ίδια περίοδο η ΔΑΠ στα ΤΕΙ συνέθετε λίβελους για το Τεχνικό Επιμελητήριο και απαιτούσε την ισοτιμία. Σοβαρά εσωκομματικά προβλήματα, θα πει κανείς... Μπορεί να συμβαίνει κι αυτό.

Ας θυμηθούμε, όμως, και κάτι άλλο: η ΔΑΠ ήταν η πρώτη παράταξη που απαιτούσε την εφαρμογή της Κοινοτικής Οδηγίας 89/48, που οδηγεί στην ισοτίμηση όχι μόνο των πτυχίων ΑΕΙ και ΤΕΙ αλλά μαζί μ' αυτά κρίνει ισότιμα και πτυχία των διαφόρων ΙΕΚ και ΚΕΣ. Με αίσθημα «ευθύνης» (απέναντι μάλλον στην ΕΕ) το απαιτούσε κι αυτό.

Με αίσθημα «ευθύνης», επίσης, (απέναντι στο υπουργείο αυτή τη φορά), έκρινε στο ΚΣ της ΕΣΕΕ ότι το νομοσχέδιο για τα ΤΕΙ «κινείται σε θετική κατεύθυνση» και δεν εξέφρασε καμιά ουσιαστική διαφωνία.

Αναρωτιόμαστε: Θα ξεκαθαρίσει, τελικά, τη θέση της η ΔΑΠ; Την ευθύνη της απέναντι στους φοιτητές και τους σπουδαστές πότε θα την αναλάβει; `Η μήπως προτιμάει να την αναβάλει λόγω των εκλογών...

Βγάλε μια φωτογραφία...

Αντε, και για να χαλαρώσουμε λίγο. Διαγωνισμό φωτογραφίας διοργανώνει η ΠΚΣ Παντείου και απευθύνεται σ' όλους τους φοιτητές και φοιτήτριες της Σχολής, που ασχολούνται με τη φωτογραφία. Ηδη υπάρχει μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον από τους φοιτητές. Μάλλον πρόβλημα θα αντιμετωπίσει η επιτροπή που θα κρίνει το διαγωνισμό... Δεν πειράζει όμως, όλοι όσοι συμμετέχουν είναι νικητές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι φοιτητές παίρνουν θέση για όλα (2009-05-03 00:00:00.0)
Για την αναγνώριση των ΚΕΣ... (2008-04-05 00:00:00.0)
Αποφασιστική ιδεολογική - πολιτική παρέμβαση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ (2001-04-08 00:00:00.0)
Οι... «δύο ΔΑΠ» (2001-03-13 00:00:00.0)
Μόνη λύση η ενιαία ανώτατη εκπαίδευση (2000-02-19 00:00:00.0)
Απάντηση η ενίσχυση των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας (1999-03-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ