Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Κινητοποιήσεις σήμερα και αύριο

Με αιχμή τα συγγράμματα, τη στέγαση, τη σίτιση και τις μεταφορές

Διήμερο κινητοποιήσεων οργανώνουν οι Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, σήμερα και αύριο. Σήμερα θα γίνουν κινητοποιήσεις ενάντια στη μείωση των συγγραμμάτων (έχουν περιοριστεί στο ένα σύγγραμμα ανά μάθημα) και στην περίπτωση κατάργησής τους. Στην Αττική θα γίνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις πρυτανείες και τις διοικήσεις των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Αύριο οι κινητοποιήσεις των Επιτροπών Αγώνα θα αφορούν τη στέγαση, τη σίτιση και τις μεταφορές. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα γίνουν σε όλα τα ιδρύματα της χώρας.

Χτες, οι δυνάμεις του ΜΑΣ στην Πάτρα, έκαναν κινητοποίηση στο εστιατόριο του Πανεπιστημίου και οι φοιτητές έφαγαν δωρεάν. Σήμερα θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο δήμαρχο της Πάτρας, μαζί με το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πάτρας για τα οξυμένα προβλήματα στις σχολές και στο σχολείο. Αύριο θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο του ΜΑΣ και του ΣΑΣΠ στην πλ. Γεωργίου. Συναυλία στην Καλαμάτα διοργανώνουν το ΜΑΣ με τη Γραμματεία του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων την Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη, στις 8.30 στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα της Εκτελεστικής Γραμματείας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών τονίζεται:

  • «Οχι άλλες θυσίες για την πλουτοκρατία!
  • Δεν αντέχουμε να πληρώνουμε άλλο εμείς και οι οικογένειές μας για τις σπουδές μας, να είμαστε "πελάτες" σε ΑΕΙ - ΤΕΙ επιχειρήσεις!
  • Δε συμβιβαζόμαστε με ένα μέλλον στην ανεργία ή με μισθούς - χαρτζιλίκι των 400 ευρώ!

Απορρίπτουμε τα μέτρα σας και τα μνημόνιά σας! Είναι για να σωθεί η πλουτοκρατία και όχι ο λαός και τα παιδιά του!

Κανείς να μην παρατήσει τις σπουδές του επειδή δουλεύει, να μη δεχτεί να πληρώνει για τα βιβλία του, για αναλώσιμα και εργαστηριακό εξοπλισμό. Καμία λέσχη σίτισης να μην κλείσει. Κανείς να μην πληρώσει για τα πάσο. Καμία εστία να μην βάλει λουκέτο, να μην ξεπουληθεί σε ιδιώτες, να μην ανεχτούμε συνάδελφος εστιακός να πληρώσει νοίκι. Ούτε σκέψη για δίδακτρα (...)

Παλεύουμε μαζί με τους εργάτες και το ΠΑΜΕ ενάντια στα βάρβαρα μέτρα. Κλιμάκωση του αγώνα με την 24ωρη γενική πανελλαδική - πανεργατική απεργία. Κανένας εργαζόμενος σπουδαστής δεν πάει στη δουλειά του, κανείς δεν πάει στην πρακτική του, κλείνουμε τις σχολές. Τέταρτη 26 Σεπτέμβρη: Ολοι στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, στην Αθήνα στις 10.30 στην Ομόνοια».

Κινητοποίηση για τη στέγαση

Ο Σύλλογος Οικοτρόφων Εστίας του ΤΕΙ Χαλκίδας μετά από απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας, σήμερα στις 12 το μεσημέρι, λόγω της οξυμένης κατάστασης στην εστία. Στην ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται πως «φέτος οι αιτήσεις για δωρεάν στέγαση έφτασαν τις 517 χωρίς ακόμα να έχουν κάνει αιτήσεις οι πρωτοετείς, ενώ οι εγκαταστάσεις της εστίας αρκούν για μόλις 408 άτομα».

Το ΔΣ του Συλλόγου σπουδαστών του ΤΕΙ Λαμίας, καλεί σε συμμετοχή στην πανελλαδική - πανεργατική απεργία στις 26 Σεπτέμβρη και στη συγκέντρωση στις 10.30 στην πλ. Πάρκου. Ο Σύλλογος σήμερα συμμετέχει στην κινητοποίηση που καλεί το ΠΑΜΕ στον ΕΟΠΥΥ και αύριο στην κινητοποίηση των δυνάμεων του ΜΑΣ στη διοίκηση του ιδρύματος, για το ζήτημα της στέγασης κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα στο δρόμο οι σπουδαστές (2013-03-28 00:00:00.0)
Αγωνιστικό διήμερο για τα δικαιώματά τους (2013-03-21 00:00:00.0)
Πολύμορφες κινητοποιήσεις ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά» (2013-02-13 00:00:00.0)
Οργάνωσε σύσκεψη στην Αττική (2012-10-16 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις για τα δικαιώματα των φοιτητών (2012-09-20 00:00:00.0)
Δυναμική κινητοποίηση διεκδίκησης στέγης (2002-10-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ