Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Βδομάδα θρίλερ...

Επειδή όλες οι ταινίες της βδομάδας, παλιές και καινούργιες, καταχωρούνται σίγουρα κάτω από την ρουμπρίκα «θρίλερ», αλλά επίσης να μην ξεχνάμε ότι η τρέχουσα βδομάδα συμπεριλαμβάνει και το πραγματικό θρίλερ της γενικής απεργίας της Τετάρτης 26 Σεπτεμβρίου... Αυτό κι αν είναι... Χτες άνοιξε τις πύλες του το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - με τις παράλληλες εκδηλώσεις του - που θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου και οι προγραμματισμένες προβολές θα λάβουν χώρα στις αίθουσες ΔΑΝΑΟΣ 1&2, ODEON ΟΠΕΡΑ 1&2 και ΙΝΤΕΑΛ. Για πληρέστερη πληροφόρηση προμηθευτείτε το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών. Σε παράλληλη δράση και οι συνήθεις πρεμιέρες της βδομάδας από τις οποίες ξεχωρίζει η επανέκδοση Χίτσκοκ «ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ» (1943) και το αμερικάνικο θρίλερ «KILLER JOE» σε σκηνοθεσία Γουίλιαμ Φρίντκιν. Ο σκηνοθέτης τώρα Πολ Αντερσον, στην τρισδιάστατη κινηματογραφική του παραγωγή -βασισμένη στο ομώνυμο videogame- «RESIDENTEVIL: Η ΤΙΜΩΡΙΑ», ανεβάζει ξανά στο ρινγκ τη μαχητική του σύζυγο, για έναν πέμπτο «γύρο» εναντίον των ζόμπι! Την ιστορία της σειράς «RESIDENTEVIL», θα την έχετε μάλλον ακουστά... Ενας θανατηφόρος ιός έσβησε από το χάρτη, μεγάλο μέρος του ανθρώπινου είδους και μετάλλαξε όλους τους υπόλοιπους. Η Αλις που άντεξε στη δοκιμασία πεισματικά αρνούμενη να πεθάνει, έγινε «σούπερ» δυνατή και κήρυξε τον πόλεμο στην κακιά πολυεθνική που, ενώ φέρει εξ ολοκλήρου την ευθύνη για την καταστροφή, ουδόλως σκοτίζεται... Ο Πολ Αντερσον δείχνει να μην καταλαβαίνει ότι το «λιγότερο» είναι ασύγκριτα καλύτερο από το «περισσότερο». Αυτό αφορά και στην ασυγκράτητη αγάπη του για τις σκηνές δράσης (κλοτσιές, μπουνιές κ.λπ.) αλλά και στα θεαματικά οπτικά εφέ ... που κάνουν την ταινία να μην προσθέτει τίποτα το καινούργιο, ούτε στο είδος, αλλά ούτε και στη σειρά... Μια ακόμα επιλογή διασκέδασης για νεκρούς εγκεφάλους! Με την ωραία Μίλα Γιόβοβιτς στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Από την εταιρεία Pixar περιμένει κανείς άψογο animation συνδυασμένο με σαγηνευτικές ιστορίες. Η αμερικάνικη, τρισδιάστατη παραγωγή του 2012 «BRAVE» σε σκηνοθεσία των Μαρκ Αντριους και Μπρέντα Τσάπμαν, προσπαθεί να βγει από τις στερεότυπες παραστάσεις των κινουμένων σχεδίων, όπου οι γυναικείες φιγούρες έχουν ηγετικό αλλά περιορισμένο ρόλο, βάζοντας στο μίξερ διάφορες ηρωίδες παραμυθιών - από την Πίπι και την Ρόνια μέχρι την Χιονάτη και την Ωραία του Τέρατος - και προσθέτοντας κάποιες φεμινιστικές νότες, σε μια ιστορία που εκτυλίσσεται στη μεσαιωνική Σκοτία. Πρωταγωνίστρια η άγρια και παρορμητική πριγκίπισσα με τις κόκκινες μπούκλες Μέριντα που η μητέρα της πασχίζει να ημερέψει και να επιλέξει σύζυγο μεταξύ τριών, καθόλου γοητευτικών, νεαρών... Η animation της ταινίας είναι ιδιαίτερα επιτυχής, τα φύλλα λάμπουν, οι μπούκλες κυματίζουν... κι έχει γίνει σοβαρή δουλειά σε ό,τι αφορά τη δημιουργία χαριτωμένων και εκφραστικών χαρακτήρων. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά.

Από τη Νορβηγία, το γλυκερά αδιάφορο δράμα της Εύα Νταρ «ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ» από το 2009. Η ταινία βασίζεται - ανεπιτυχώς λένε όσοι διάβασαν το βιβλίο - στο ομώνυμο μυθιστόρημα του συμπατριώτη της Γιόστεϊν Γκάαρντερ που έγινε διεθνώς γνωστός με το βιβλίο του «Ο Κόσμος της Σοφίας».

Υπενθυμίζουμε ότι συνεχίζεται στο Αστυ, για δεύτερη βδομάδα, η προβολή της σπουδαίας ταινίας των Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι «Η ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΣΑΝ ΛΟΡΕΝΤΖΟ» (1982). Μην τη χάσετε!!!


ΚΡΙΤΙΚΗ:
Τζία ΓΙΟΒΑΝΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ