Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΡΗΤΗ
Κινητοποιήσεις αγροτών

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί ο αποκλεισμός της γέφυρας Φρουζή, στα σύνορα Παχιάς Αμμου και Καλού Χωριού, στο Νομό Λασιθίου, από εκατοντάδες αγρότες, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που έρχονται να αποτελειώσουν ό,τι έχει απομείνει.

Οι αγρότες απ' όλο το νομό, μετά από κάλεσμα των πρωτοβάθμιων Αγροτικών Συλλόγων, συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί στη γέφυρα, όπου απέκλεισαν το δρόμο έως και τις 2 το μεσημέρι απαιτώντας να μην περάσουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Αυτό που υπογραμμίστηκε απ' όλους είναι ότι η κινητοποίηση αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα και ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους και με άλλες μορφές πάλης.

Κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων χτες το πρωί πραγματοποιήθηκε και στα Χανιά, την οποία κάλεσαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι πρώην Δήμου Αρμένων και Μήθυμνας, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Μεσκλών, Κάινας, Γαβαλοχωρίου και Παλαιών Ρουμάτων και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Χανίων καθώς και η Γραμματεία Χανίων της ΠΑΣΥ ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων καθώς και τα νέα μέτρα της τρικομματικής κυβέρνησης.

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι και η Γραμματεία της ΠΑΣΥ απηύθυναν επίσης κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη στις 10 το πρωί στα Νέα καταστήματα.

Η συγκέντρωση έγινε στις 11 το πρωί με παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Εφορίας Χανίων, όπου αγρότες και κτηνοτρόφοι παρέμειναν έως και τις 1.30 το μεσημέρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ