Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
Διαβεβαιώσεις για τις «διαρθρωτικές αλλαγές»

Στους πρέσβεις των χωρών - μελών της ΕΕ

Εξετάσεις επί εξετάσεων δίνει αυτό το διάστημα η συγκυβέρνηση προς τα μεγάλα συμφέροντα και τους πολιτικούς υπηρέτες τους. Μόλις χτες, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκης, διαβεβαίωσε τους πρέσβεις των χωρών - μελών της ΕΕ για τη δέσμευση της κυβέρνησης, όσο και του δικού του υπουργείου, να προωθήσουν τις «διαρθρωτικές αλλαγές».

Παράλληλα, ενημέρωσε τους πρέσβεις για την πορεία υλοποίησης των στόχων που είχε θέσει το υπουργείο τον Αύγουστο, αλλά και για τον προγραμματισμό έως το τέλος του Σεπτέμβρη, που έχει ως εξής: Προώθηση των διαπραγματεύσεων για την επανεκκίνηση των τεσσάρων αυτοκινητοδρόμων, με στόχο να υπάρχει πλαίσιο συμφωνίας με τους παραχωρησιούχους. Υποβολή των προτάσεων για την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ. Ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του Εθνικού Σχεδίου διευκόλυνσης των εξαγωγών, σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ. Διαμόρφωση του πλαισίου πολιτικής για την αξιοποίηση και λειτουργία των αεροδρομίων. Υποβολή προτάσεων από φορείς της αγοράς και καταναλωτικές οργανώσεις για την άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα. Αποστολή των ΠΔ για την Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων στο ΣτΕ.

Ο υπουργός σημείωσε τον κίνδυνο μείωσης των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων για την περίοδο 2014-2020, εάν ληφθεί υπόψη το ΑΕΠ της Ελλάδας της περιόδου 2007- 2009. «Την ώρα που συζητούμε για την ανάγκη εφαρμογής ενός νέου σχεδίου Μάρσαλ στη χώρα μας, είναι εκτός πραγματικότητας να προχωρήσει η ΕΕ σε μείωση των κονδυλίων για την Ελλάδα», ανέφερε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ