Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μάστορες στο θράσος!

Γρηγοριάδης Κώστας

Ανακοίνωση - εκτίμηση για την προχτεσινή 24ωρη απεργία στον επισιτισμό και στα ξενοδοχεία υποτίθεται ότι εξέδωσαν χτες οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ που συγκροτούν την πλειοψηφία της κλαδικής Ομοσπονδίας. Στην ουσία όμως, ήταν ανακοίνωση λάσπης και βρωμιάς ενάντια στο κλαδικό συνδικάτο της Αθήνας και τα επιχειρησιακά σωματεία που συσπειρώνονται στη γραμμή πάλης και σύγκρουσης με κυβέρνηση και εργοδοσία. Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι «νεκροθάφτες» των μισθών των εργαζομένων -υπέγραψαν δυο συμβάσεις στα ξενοδοχεία και τα ζαχαροπλαστεία με 15% μείωση- καταγγέλλουν τα σωματεία για απεργοσπασία!!! Ποιοι το κάνουν αυτό;

Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ που υπονόμευσαν ευθέως τη 48ωρη απεργία που είχαν αποφασίσει τον περασμένο Ιούλη, ώστε να μπορούν να πάνε μετά να υπογράψουν το σφαγιασμό των μισθών.

Είναι αυτοί που μίλησαν για απεργία «ξεφτίλα» (για τη 48ωρη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας (ΠΑΣΚΕ) - απόφοιτος της Ακαδημίας της ΓΣΕΕ) τη στιγμή που νέες δυνάμεις παρά το φόβο και την τρομοκρατία, τις απειλές για απόλυση παράτησαν τη δουλειά και έδωσαν τη μάχη της απεργίας (π.χ. «Χίλτον»).

Είναι αυτοί που τη συγκεκριμένη απεργία την είχαν αποφασίσει στις 4/9, την ανακοίνωσαν όμως 6 μέρες πριν την πραγματοποίησή της (14/9), για να μη συντονίσει ο κλάδος πανελλαδικά τα βήματά του με τους εργαζόμενους στην Αθήνα που τα σωματεία τους είχαν κηρύξει απεργία στις 12/9, μάχη που έδωσαν με επιτυχία.

Είναι αυτοί που δεν πήραν κανένα μέτρο για την επιτυχία της προχτεσινής απεργίας, αφού πλέον δεν περνάνε ούτε έξω από τα τα ξενοδοχεία και γενικά τους χώρους δουλειάς (γιατί άραγε;).

Επίσης, πριν βγάλουν τέτοιες ανακοινώσεις που εξοργίζουν τον κλάδο καλό θα ήταν να ψαχτούν ανάμεσά τους γιατί, όπως εργαζόμενοι καταγγέλλουν, συνδικαλιστικά στελέχη τους, δούλευαν κανονικά προχτές...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ