Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Ωρες ευθύνης για μας και τα παιδιά μας

«Οι ώρες που ζούμε είναι ώρες ευθύνης απέναντι σε μας και τα παιδιά μας. Είναι ώρες κρίσιμες για μας και τους ασθενείς μας. Τα νέα μέτρα είναι θανατηφόρα», επισημαίνει η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ σε ανακοίνωση με την οποία αναδεικνύει γιατί οι εξελίξεις στην Υγεία επιβάλλουν τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων στη γενική απεργία και τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, ώρα 10.30 πμ.

«Να καταργηθούν οι πληρωμές σε Υγεία - Πρόνοια» σημειώνει το ΠΑΜΕ. «Διεκδικούμε πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας - Πρόνοιας, του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να επιστρέψει το κράτος στα νοσοκομεία, στα προνοιακά ιδρύματα και στα ασφαλιστικά ταμεία όσα χρήματα χάθηκαν με το κούρεμα των καταθέσεών τους. Να γίνουν προσλήψεις προσωπικού, μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις», υπογραμμίζει.

Επίσης, καλεί στη στάση εργασίας του κλάδου που θα γίνει στις 4 Οκτώβρη και στη συγκέντρωση στο υπουργείο, προτείνοντας στα σωματεία να «προκηρύξουν συμπληρωματικές στάσεις εργασίας». «Να γίνουν σε κάθε σωματείο Γενικές Συνελεύσεις. Να παρθούν μέτρα για την επιτυχία της απεργίας και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων! Ενότητα, να μην περάσουν τα μέτρα. Υπάρχει διέξοδος για τους εργαζόμενους. Να πιστέψει ο λαός τη δύναμή του. Να οργανωθεί, να παλέψει να ανατρέψει την εξουσία του κεφαλαίου. Μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ, κατάργηση των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης», επισημαίνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ