Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2012 ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
Συμμετέχουν και οι μαθητές

Το δικό τους μερτικό στην προετοιμασία για την επιτυχία της σημερινής απεργίας έχουν οι μαθητές της Θεσσαλονίκης, που παλεύουν πλάι στους εργαζόμενους γονείς τους ενάντια στην πολιτική που τους καταδικάζει στην ανεργία, τη φτώχεια, την αμορφωσιά.

Το Σάββατο, με πρωτοβουλία του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε συναυλία στην περιοχή της Τούμπας, με τη συμμετοχή μαθητικών συγκροτημάτων, ενταγμένη στην προετοιμασία της μαζικής συμμετοχής των μαθητών στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Την Παρασκευή, το 1ο Γυμνάσιο Ευόσμου μέσα από γενική συνέλευση αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία και τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Αγαλμα Βενιζέλου, με το δικό τους πλαίσιο αιτημάτων. Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ευόσμου παλεύουν και απαιτούν: Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τη μόρφωσή μας.

Εκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για όλες τις ανάγκες των σχολείων, για αποκλειστικά δωρεάν πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο.

Κανένας συμμαθητής μας εκτός σχολείου, λόγω οικονομικών δυσκολιών. Να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης για τις χιλιάδες οικογένειες που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, για τους μαθητές που αναγκάζονται να κόψουν το σχολείο.

Ούτε ένας μαθητής ανασφάλιστος, χωρίς ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη, υποσιτισμένος, χωρίς ρεύμα στο σπίτι.

Δωρεάν μετακινήσεις σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αμεση επίλυση του προβλήματος μεταφοράς των μαθητών.

Ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους χωρίς καμία επιχειρηματική δράση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ