Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ
Πανελλαδική κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας

Τα επιχειρήματα του υπουργού ασπάστηκε η πλειοψηφία του ΠΣΦ

Κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Υγείας έκαναν χτες το μεσημέρι φυσικοθεραπευτές από διάφορες περιοχές της χώρας στα πλαίσια πανελλαδικής απεργίας του κλάδου με κύρια αιτήματα να αποπληρωθούν άμεσα και όχι «κουρεμένες» οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς αυτούς από τον Απρίλη.

Τα μέλη του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) συναντήθηκαν με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο οποίος επανέλαβε την κυβερνητική προπαγάνδα για ανάγκη «εξορθολογισμού» των δαπανών και καταπολέμησης της «διαφθοράς» και στον κλάδο των φυσικοθεραπευτών, όπως και την αναγκαιότητα ορισμένων μέτρων για να σωθεί η «Ελλάδα». Η πλειοψηφία του ΠΣΦ (ΔΑΚΕ), όπως και οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και «Κίνηση Προοδευτικών Φυσικοθεραπευτών» (ΣΥΡΙΖΑ) εμφανίστηκαν να ασπάζονται τα επιχειρήματα του υπουργού, ότι ο ΕΟΠΥΥ βρίσκεται σε αδιέξοδο και γίνονται προσπάθειες να βρεθούν τρόποι για να γίνει βιώσιμος. Ετσι, αντί να απαιτήσουν άμεση κρατική επιχορήγηση του Οργανισμού, οι παραπάνω παρατάξεις δέχτηκαν να συμμετέχουν σε Επιτροπή του ΕΟΠΥΥ και του υπουργείου Υγείας, που θα διατυπώσει προτάσεις ώστε από 1/1/2013 να διασφαλιστεί πως ο ΕΟΠΥΥ θα λειτουργεί χωρίς χρέη. Βέβαια, ανάμεσα στις προτάσεις του υπουργείου είναι να «κουρευτούν» οι οφειλές του Οργανισμού προς τους φυσικοθεραπευτές, όπως επίσης να μειωθεί η αποζημίωση της κάθε συνεδρίας στα 15 ευρώ, από 20 ευρώ. Αλλωστε οι εν λόγω παρατάξεις συμμετέχουν και στο λεγόμενο «Πανελλαδικό Μέτωπο Υγείας», που αρνείται την εξασφάλιση δωρεάν Υγείας - Πρόνοιας - Φαρμάκων για όλους και ζητά «συμμετοχή των ασφαλισμένων σε εξετάσεις, φάρμακα βάσει εισοδηματικών - φορολογικών κριτηρίων και κριτηρίων επιβίωσης».

Ο εκπρόσωπος της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Φυσικοθεραπευτών» ζήτησε να μάθει πόσο θα μειωθούν οι δαπάνες προς τον ΕΟΠΥΥ με τα νέα μέτρα, να γίνει συμψηφισμός ανάμεσα στα χρέη των φυσικοθεραπευτών και των οφειλών των Ταμείων προς αυτούς και να εξασφαλιστεί για τους ανασφάλιστους και άνεργους συναδέλφους δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και να γίνουν προσλήψεις φυσικοθεραπευτών για να καλυφθούν οι ανάγκες σε νοσοκομεία, ΚΑΠΗ, Κέντρα Αποκατάστασης, δομές ΕΟΠΥΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ