Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ - ΣΕΑΑΝ
Δυναμική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας

«Του λαού δυνάστες, κλέφτες και ληστές - τρόικα, κυβέρνηση και καπιταλιστές»! «600 δισ. στην Ελβετία κόβουν τα φάρμακα από την αναπηρία»! «Φτώχεια, ανεργία, ρατσισμός, είναι της ΕΕ ο πολιτισμός»!

Μ' αυτά τα συνθήματα, συνδικάτα εργαζομένων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, οι Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ, συνταξιουχικά σωματεία και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, υποδέχτηκαν χτες το πρωί έξω από το υπουργείο Εργασίας την αντιπροσωπεία της τρόικας που μαζί με την κυβέρνηση επιταχύνει το νέο «πακέτο» που μεγαλώνει τη χρεοκοπία του λαού.

Οι διαδηλωτές κάλεσαν όλο το λαό σε ξεσηκωμό ενάντια στα μέτρα που μεγαλώνουν την εξαθλίωση του εργαζόμενου λαού.

Τα συνθήματα δε σταμάτησαν καθ' όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης. Παράλληλα, από τις ντουντούκες καλούσαν διαρκώς το λαό σε αγωνιστική αφύπνιση. Σε οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, με πρώτο άμεσο σταθμό την οργάνωση της νέας απεργίας.

Τους αγωνιστές συνταξιούχους και τους ανάπηρους, τους εκπροσώπους των συνδικάτων «υποδέχθηκε» διμοιρία των ΜΑΤ στην είσοδο της στοάς στη Σταδίου. Η προκλητική παρουσία τους καταγγέλθηκε επανειλημμένως από τις ντουντούκες ενώ ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρ. Κατσώτης, που παραβρέθηκε στην κινητοποίηση, απαίτησε από τον επικεφαλής αστυνομικό την άμεση απομάκρυνσή τους, όπως και έγινε τελικά.


Τα ΜΑΤ έστειλε η κυβέρνηση για να «προστατεύσουν» τους τροϊκανούς από τις διαμαρτυρίες των αναπήρων και των συνταξιούχων
Τα ΜΑΤ έστειλε η κυβέρνηση για να «προστατεύσουν» τους τροϊκανούς από τις διαμαρτυρίες των αναπήρων και των συνταξιούχων

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ