Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
Αποφάσισε 24ωρη απεργία

Τη μέρα ψήφισης των μέτρων στη Βουλή

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας τη μέρα συζήτησης και ψήφισης των αντεργατικών μέτρων στη Βουλή αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ σε χτεσινή της συνεδρίαση. Η απεργία θα κηρυχθεί σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ.

Ο εκπρόσωπος των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, Αλ. Αρβανιτίδης, επισήμανε ότι η συμμετοχή στην πρόσφατη πανελλαδική απεργία και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ μαρτυρούν τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων. Παράλληλα, κατήγγειλε την υπονόμευση της απεργίας από όσους καλλιεργούν - όπως ο ΣΥΡΙΖΑ - αντιλήψεις περί «εναλλακτικών» μορφών πάλης που δεν έχουν κόστος (π.χ. λευκή απεργία) ή από δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που προέτρεπαν τους εργαζόμενους να μη δηλώσουν ότι απεργούν αλλά να πάρουν ρεπό ή άδεια. Υπογράμμισε πως η κήρυξη μιας απεργίας πρέπει να συνοδεύεται από τη μάχη για την προετοιμασία και αυτό σημαίνει η οργάνωσή της να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων μέσα από γενικές συνελεύσεις, συζητήσεις και πρωτοβουλίες για την οργάνωση της δράσης στον κάθε χώρο δουλειάς.

Σημείωσε ότι το κυριότερο σε έναν αγώνα είναι το περιεχόμενό του, το πλαίσιο αιτημάτων, οι στόχοι του. Στο περιεχόμενο βρίσκεται και η βασική διαφοροποίηση των ταξικών δυνάμεων από τις άλλες δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα. Δεν μπορείς, είπε για παράδειγμα, να λες ότι είσαι ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τις Συμπράξεις Δημοσίου - Ιδιωτικού Τομέα και να μην είσαι ενάντια στον «Καλλικράτη», που αποτελεί εργαλείο για την προώθησή τους. Δεν μπορείς να ζητάς κρατική χρηματοδότηση των δήμων εάν ταυτόχρονα δε ζητάς τη διαγραφή όλου του χρέους και επομένως τη μη πληρωμή των χρεών και από τους δήμους.

Ακόμα στη συνεδρίαση έγινε συζήτηση για το ζήτημα των πηγών χρηματοδότησης οργάνων των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ (ΙΝΕ, Κοινωνικό Πολύκεντρο, Διαβαλκανικό Κέντρο και άλλα) με αφορμή σχετικό δημοσίευμα. Ο εκπρόσωπος των δυνάμεων του ΠΑΜΕ είπε ότι οι ταξικές δυνάμεις διαφωνούν ριζικά με τη χρηματοδότηση από το κράτος και από τα διάφορα κοινοτικά κονδύλια, γιατί στόχο έχουν τη χειραγώγηση των συνδικάτων. Στο πλαίσιο αυτό ξεκαθάρισε ότι οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες φέρουν ακέραιες τις ευθύνες για την αποδοχή αυτών των πηγών χρηματοδότησης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τυχοδιωκτισμός: Βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης και της εργοδοσίας (2021-06-05 00:00:00.0)
Προδότης της εργατικής τάξης (2012-02-12 00:00:00.0)
Σε άμεση κλιμάκωση καλεί το ΠΑΜΕ (2011-06-11 00:00:00.0)
Ολα για την απεργία! (2002-03-30 00:00:00.0)
Απαίτηση για νέους αγώνες (2000-11-08 00:00:00.0)
Αδιέξοδο από την ΠΑΣΚΕ (1996-12-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ