Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Αρχισε χτες στο γαλλικό κοινοβούλιο η συζήτηση για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο Σταθερότητας, θέμα που ο σοσιαλδημοκράτης Ολάντ δήλωνε ότι δήθεν θα απέρριπτε. Η κυβέρνησή του έφερε προς έγκριση το ζήτημα που αφορά το δημοσιονομικό έλλειμμα, που πρέπει να φτάσει το 3%, και με αυτό το πρόσχημα παίρνονται αντιλαϊκά μέτρα. Η διαδικασία προβλέπει ψηφοφορία στη Βουλή και μετά στη Γερουσία, κάτι που υπολογίζεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Οκτωβρίου.

ΣΙΑΤΛ.-- Τη μεγαλύτερη συμφωνία της υπέγραψε η αμερικανική αεροναυπηγική εταιρεία Boeing, το ύψος της οποίας φτάνει τα 6 δισ. δολάρια, με τη βραζιλιάνικη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Gol. Η συμφωνία αφορά στην αγορά 60 αεροσκαφών τύπου 737 Max, με την παράδοση του πρώτου να τοποθετείται μέσα στο 2018.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Στη Γερουσία προς εξέταση και έγκριση που αναμένεται να γίνει στα τέλη του Οκτώβρη το νομοσχέδιο μεταρρύθμισης της αγοράς εργασίας και των εργασιακών σχέσεων. Ενα νομοσχέδιο που ανοίγει το δρόμο, σύμφωνα με τα συνδικάτα, για την εργασία με συμβόλαια, τη νομιμοποίηση της μερικής ωριαίας απασχόλησης και τη χαλάρωση της εργατικής νομοθεσίας, όσον αφορά στην πρόσληψη και την απόλυση εργαζομένων.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Την εχθρική πολιτική των ΗΠΑ έναντι της ΛΔ Κορέας κατήγγειλε χτες στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο Βορειοκορεάτης υφυπουργός Εξωτερικών Πακ Κιλ Γιον, σημειώνοντας ότι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί μία διαρκής ειρήνη στην Κορεατική Χερσόνησο είναι να τερματιστεί η αμερικάνικη ιμπεριαλιστική πολιτική σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο του Βελγίου, διαμαρτυρόμενοι για το νέο σχέδιο «εκσυγχρονισμού» της κυβέρνησης που θα μετατρέψει τις τρεις εταιρείες που επιβλέπουν την κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών σε δύο. Εκφράζουν φόβους πως εξαιτίας αυτού το σχεδίου, οι συνθήκες εργασίας τους θα αλλάξει προς το χειρότερο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ