Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Αναβολή της πρεμιέρας αποφάσισε ο ΕΣΑΚΕ

Τι είχες Γιάννη... για μια ακόμη φορά στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 ανδρών, αφού για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά υπάρχει αναβολή της πρεμιέρας και μάλιστα για τον ίδιο λόγο. Την ασυμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Αυτό αποφάσισε χτες ο ΕΣΑΚΕ μετά τη διαφορά που υπήρξε ανάμεσα σε αυτά που αξίωναν οι επιχειρηματίες των ομάδων (πλην Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού που έχουν τα δικά τους συμβόλαια) και της πρότασης της ΕΡΤ.

Στο ΔΣ που πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα, οι περισσότεροι ψήφισαν υπέρ της αναβολής του πρωταθλήματος, ούτως ώστε να ασκήσουν πίεση προς πάσα κατεύθυνση, αλλά και να βάλουν στο παιχνίδι και άλλους παίκτες (ιδιωτικά κανάλια).

Οι εκπρόσωποι των 14 ΚΑΕ που έδωσαν το «παρών» στο ΔΣ της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος αποφάσισαν πως δεν τους ικανοποιεί η νέα βελτιωμένη πρόταση της ΕΡΤ που συμπεριελάμβανε και τους «αιώνιους» που έχουν συμβόλαιο με ιδιωτική εταιρεία. Στην ψηφοφορία λοιπόν που ακολούθησε, ο Ολυμπιακός και η Καβάλα ήταν οι μοναδικές ομάδες που ψήφισαν «όχι», ο Παναθηναϊκός ψήφισε λευκό, ενώ οι υπόλοιπες 11 ομάδες ψήφισαν την αναστολή του πρωταθλήματος.

Η πρόταση της ΕΡΤ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση της ΕΡΤ που προκάλεσε έκπληξη άγγιζε συνολικά τα 3,35 εκατομμύρια ευρώ και αφορούσε και τις 14 ομάδες της Basket League ΟΠΑΠ. Πιο συγκεκριμένα, η κρατική τηλεόραση πρόσφερε 1,35 εκατ. ευρώ για τις 12 ομάδες και 1,4 εκατ. ευρώ για τους δύο μεγάλους του ελληνικού μπάσκετ, συν 600.000 διαφημιστικός χρόνος που θα μοιράζονταν σε όλες τις ομάδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ