Τρίτη 9 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Φωτογραφικό - ιστορικό λεύκωμα

Η επιτροπή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, αξιοποιώντας τα υλικά φωτογραφικής - εικαστικής έκθεσης, εκτύπωσε ένα Λεύκωμα, όπου γίνεται συνοπτική παρουσίαση της πρόσφατης ιστορίας του λαϊκού μας κινήματος, που κρατιέται στο σκοτάδι και διαστρεβλώνεται. Περιλαμβάνει τρεις ομάδες φωτογραφιών:

Μιας, με φωτογραφίες από τον απελευθερωτικό αγώνα του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ (με οργανωτή, μπροστάρη και κύριο αιμοδότη το ΚΚΕ), κατά της τριπλής κατοχής Γερμανίας, Ιταλίας, Βουλγαρίας (1941 - 1944).

Μιας, με φωτογραφίες του Δημοκρατικού Στρατού και της Προσφυγιάς (1946 - 1949).

Μιας, με φωτογραφίες και εικαστικά, για εξορίες, φυλακές και εκτελέσεις, αγωνιστών του αντιιμπεριαλιστικού και αντιφασιστικού αγώνα, την περίοδο 1918 - 1974.

Επίσης, συνέλεξε και ηχογράφησε σε CD, 16 ποντιακά αντάρτικα τραγούδια, που συνέθεταν και τραγουδούσαν, με την «ξεσηκώστρα» λύρα τους, οι Πόντιοι αγωνιστές.

Μέσα σ' αυτά τα τραγούδια, είναι και η Κομμουνιστική Διεθνής στα ποντιακά, που τραγουδούσαν οι Πόντιοι του Καρς, Βατούμ, Σοχούμ, κατά την επανάσταση του 1917.

Για πληροφορίες για τη διάθεσή τους, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο της Επιτροπής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στο τηλέφωνο 2310 225250 (10 π.μ. - 1 μ.μ.) και με τα κατά τόπους παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ της Κεντρικής Μακεδονίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ