Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Απαιτούν να εξασφαλιστεί η μεταφορά μαθητών

Κινητοποιήσεις σε διάφορες περιοχές

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Αρτέμιδα
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Αρτέμιδα
Εμπόδια στο δρόμο προς το σχολείο βάζει για χιλιάδες μαθητές η πολιτική που αφήνει στον αέρα τη μεταφορά μαθητών. Οι γονείς και οι μαθητές δηλώνουν ότι οι μεταφορές είναι δικαίωμά τους και το διεκδικούν με κινητοποιήσεις. Χθες, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Γονέων Ανατολικής Αττικής, με μεγάλη επιτυχία έγιναν τέτοιες κινητοποιήσεις σε Ωρωπό, Βαρνάβα, Γραμματικό, Αχαρνές, Μαραθώνα, Νέα Μάκρη, Ραφήνα, Αρτέμιδα, Παλλήνη, Λαυρεωτική και Σαρωνικό, για να ξεκινήσουν άμεσα τα δρομολόγια των σχολικών λεωφορείων και για να χρησιμοποιούν οι μαθητές δωρεάν τα αστικά λεωφορεία και τα ΚΤΕΛ.

Στο μεταξύ, σε αποχή από τα μαθήματά τους προχώρησαν χτες οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου στην Αμοργό. Οι περισσότεροι από τους μαθητές τους, φτάνουν στη Χώρα από τα χωριά και η απουσία δωρεάν μεταφοράς δημιουργεί τεράστια προβλήματα.

Κινητοποιήσεις για τη μεταφορά μαθητών γίνονται σήμερα Τετάρτη στη Δυτική Αττική. Η Α' ΕΛΜΕ έχει κηρύξει στάση εργασίας 9 π.μ. - 12 το μεσημέρι και καλεί σε συγκέντρωση στην Περιφέρεια Αττικής. Πούλμαν έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσουν για την κινητοποίηση από Μέγαρα, Ν. Πέραμο, Ελευσίνα, Μάνδρα και Ασπρόπυργο.

Σήμερα επίσης, στις 10 π.μ., πανσαμιακό συλλαλητήριο στην πλατεία Πυθαγόρα διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή για την Παιδεία, που έχει συγκροτηθεί στη Σάμο.

Αντίστοιχα, η Ομοσπονδία Γονέων και η ΕΛΜΕ Πειραιά (που έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας) διοργανώνουν αύριο Πέμπτη στις 10 π.μ. συγκέντρωση στην πλ. Καραϊσκάκη και πορεία στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Πειραιά.

Με κινητοποιήσεις το Σάββατο 20 Οκτώβρη και την Τρίτη 23 Οκτώβρη, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και οι γονείς και μαθητές των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων, στις πόλεις που λειτουργούν τέτοια σχολεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ