Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κινητοποιήσεις για προβλήματα στα σχολεία

Προχτές, οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε κατάληψη και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το Δημαρχείο Ευόσμου - Κορδελιού, όπου απαίτησαν από το δήμαρχο να προχωρήσει άμεσα σε απομάκρυνση του εργοταξίου του Δήμου που λειτουργεί εδώ και 14 χρόνια μέσα στο χώρο του ΕΠΑΛ. Στη συνέχεια μέσα από μαζική γενική συνέλευση αποφάσισαν συνέχιση της κατάληψης έως και την Παρασκευή. Παράλληλα οι μαθητές διεκδικούν να μην πληρώνουν για τον εξοπλισμό στα εργαστήρια, καθώς ανάλογα με την ειδικότητα καλούνται να πληρώνουν από 40 - 80 ευρώ. Να δοθούν άμεσα όσα βιβλία δε διανεμήθηκαν ακόμη και να καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικούς.

Ελασσόνα Λάρισας

Σε αποχή από τα μαθήματα και σε καταλήψεις προχώρησαν γονείς και μαθητές σε σχολεία της Ελασσόνας Λάρισας, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη δασκάλων και καθηγητών.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, δεν πήγαν για μάθημα οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου στο Λιβάδι, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη κάλυψη της κενής θέσης δασκάλου. Να σημειώσουμε ότι στο Νομό Λάρισας οι κενές θέσεις δασκάλων ξεπερνούν τις 10, ενώ οι προσλήψεις που έγιναν πανελλαδικά φέτος είναι μόλις... 5!

Σε κατάληψη στα γυμνάσια των χωριών Βερδικούσια και Καλλιθέα προχώρησαν γονείς και μαθητές, ζητώντας να καλυφθούν, επιτέλους, τα κενά σε καθηγητές μαθηματικών.

Πρόβλημα έλλειψης δασκάλων, αλλά και ειδικών αντιμετωπίζει το Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης.

Περιστέρι

Σε κλείσιμο του σχολείου αποφάσισαν να προχωρήσουν την Παρασκευή οι γονείς των μαθητών του 21ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου με ομόφωνη απόφαση της γενικής τους συνέλευσης. Οι γονείς απαιτούν λύση στο πρόβλημα ελλείψεων εκπαιδευτικών. Τη συμπαράστασή του εκφράζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ