Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΟΣΑ
Σε βάλτο η παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία

Ο ρυθμός ανάπτυξης στις περισσότερες από τις μεγάλες οικονομίες του πλανήτη θα υποχωρήσει τους επόμενους μήνες και μόνο οι οικονομίες της Βραζιλίας και της Βρετανίας θα εμφανίσουν μια μέτρια ανάκαμψη, εκτιμά σε έκθεσή του ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Σύμφωνα με την έκθεση, ο «μείζων δείκτης οικονομικής δραστηριότητας», που αποτυπώνει τις οικονομικές προοπτικές στις 34 χώρες - μέλη του Οργανισμού, υποχώρησε στο 100,1 τον Αύγουστο από το 100,2 που ήταν τον Ιούλη. Κάθε ένδειξη πάνω από το 100 υποδηλώνει ανάπτυξη των οικονομιών του ΟΟΣΑ και κάθε ένδειξη κάτω από το 100, υποδηλώνει συρρίκνωσή τους.

Ειδικότερα για την Ευρωζώνη, ο Οργανισμός καταγράφει συρρίκνωση του σχετικού δείκτη στο 99,4 τον Αύγουστο, από το 99,5 που ήταν τον Ιούλη. Αυτό σημαίνει ότι η Ευρωζώνη θα βυθιστεί παραπέρα στην κρίση. Πτώση σημείωσαν ακόμα οι δείκτες οικονομικής δραστηριότητας που αφορούν στις ΗΠΑ, στην Ιαπωνία, στη Ρωσία και στην Ινδία, ενώ ο δείκτης που αφορά την Κίνα παρέμεινε αμετάβλητος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ