Τρίτη 16 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ερχονται χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο

Ερχονται άμεσα απολύσεις στο Δημόσιο, καθώς σύμφωνα με το δεύτερο μνημόνιο, έως το τέλος του 2012 προβλέπεται να τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία, για ένα χρόνο, και στη συνέχεια να απολυθούν 15.000 υπάλληλοι από τους φορείς του Δημοσίου που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν. Στο πλαίσιο αυτό, αλλεπάλληλες είναι τις τελευταίες ημέρες οι επαφές της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους επικεφαλής της τρόικας, ούτως ώστε το ζήτημα να διευθετηθεί και να ενσωματωθεί στη νέα συμφωνία.

Για να χρυσώσει το χάπι, η ηγεσία του υπουργείου επιχείρησε να διευθετηθεί το ζήτημα των απολύσεων μέσα από την αξιολόγηση προσωπικού, και την απόλυση όσων κριθούν ακατάλληλοι για τη θέση που κατέχουν, με την εκδίωξη όσων έχουν πέσει σε βαριά πειθαρχικά παραπτώματα, αλλά κι εκείνων που απουσιάζουν για μακρύ χρονικό διάστημα από την υπηρεσία τους. Φαίνεται όμως ότι αυτή η εκδοχή δεν γίνεται αποδεκτή από τους δανειστές, οι οποίοι επιμένουν να τηρηθεί κατά γράμμα το μνημόνιο.

Στο πλαίσιο αυτό, υπό τη δαμόκλειο σπάθη της άμεσης απόλυσης είναι οι εργαζόμενοι των οργανισμών του Δημοσίου που καταργούνται, καθώς κι εκείνοι οι οποίοι εργάζονται σε οργανισμούς που συγχωνεύονται, εφόσον καταργείται η οργανική τους θέση.

Σημειώνεται, τέλος, ότι εντός του τρέχοντος έτους ολοκληρώνεται η αξιολόγηση των δημοσίων υπηρεσιών ώστε οι δομές του κράτους να συρρικνωθούν κατά, τουλάχιστον, 30% ενώ το 2013 θα αξιολογηθεί το προσωπικό των υπηρεσιών. Στο πλαίσιο αυτό θα καταργηθούν μια σειρά οργανικές θέσεις του Δημοσίου κι εφόσον δεν ξαναδημιουργηθούν με τα νέα οργανογράμματα των υπηρεσιών, οι υπάλληλοι που τις κατείχαν χάνουν τη μονιμότητα και θα βρεθούν στον αέρα. Οχημα για απολύσεις θα αποτελέσει και η λεγόμενη «αξιολόγηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ