Τρίτη 16 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
«Εβδομάδα αγώνα» για τη δημόσια Παιδεία

ΜΑΔΡΙΤΗ.--

Αρκετές χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ισπανίας το περασμένο Σάββατο διαμαρτυρόμενοι ενάντια στην πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι για να διασφαλίσει όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες για το κεφάλαιο.

Από χτες, σε ολόκληρη την Ισπανία, ξεκίνησε «εβδομάδα αγώνα» για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης, μια πρωτοβουλία που έχει πάρει η Ενωση Φοιτητών και η Συνομοσπονδία Συλλόγων Γονέων. Μια σειρά διαδηλώσεις, εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις έχουν διοργανωθεί γι' αυτή τη βδομάδα τόσο στη Μαδρίτη όσο και σε άλλες πόλεις της Ισπανίας, ενώ οι φοιτητές και οι γονείς απεύθυναν κάλεσμα για «αλληλεγγύη της κοινωνίας» στις συγκεντρώσεις που διοργανώνουν την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Τη στήριξή τους στις κινητοποιήσεις αυτές ανακοίνωσαν και συνδικαλιστικές οργανώσεις καταγγέλλοντας παράλληλα πως η κυβέρνηση, σε λιγότερο από ένα χρόνο, έχει προχωρήσει στη μείωση των δαπανών του προϋπολογισμού για την Παιδεία, κατά 21% και 14% για το 2012 και 2013, αντίστοιχα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ