Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012 ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Στο όνομα της απεργίας διαρκείας οργανώνει απεργοσπασία

Να κάνουν αύριο στάση εργασίας και να μην απεργήσουν θα προτείνει στη σημερινή γενική συνέλευση των εργαζομένων η πλειοψηφία του ΔΣ στο Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Καλλιθέας. Να σημειωθεί ότι πρώτη δύναμη στο Σωματείο είναι η παράταξη «Εκτός των τειχών» που αποτελείται από αριστερίστικες δυνάμεις και είναι αυτή που πήρε την παραπάνω απόφαση.

Το επιχείρημα της πλειοψηφίας είναι ότι μια 24ωρη απεργία είναι «τουφεκιά στον αέρα». Χρειάζεται να γίνει απεργία διαρκείας. Ομως αφού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δε κηρύσσουν απεργίας διαρκείας, η πλειοψηφία προτείνει να γίνει στάση εργασίας! Αυτούς τους «αγωνιστές διαρκείας» δεν τους περνά από το μυαλό ότι η μάχη για μια επιτυχημένη 24ωρη απεργία μπορεί να γίνει το βήμα για κλιμάκωση του αγώνα. Αλλά και ότι η κλιμάκωση του αγώνα δεν κηρύσσεται, αλλά αποτελεί μια σύνθετη και επίπονη διαδικασία προκειμένου να γίνει υπόθεση των ίδιων εργαζομένων, προκειμένου να αντιπαλέψουν ουσιαστικά την πολιτική που ασκείται, να έρθουν σε ρήξη και σύγκρουση με αυτή.

Η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα» (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) σε ανακοίνωσή της για τη στάση της πλειοψηφίας σημειώνει: «Οι μάσκες έπεσαν, στο όνομα τάχα της απεργίας διαρκείας οργανώνουν απεργοσπασία, υπονομεύουν τους ίδιους τους αγώνες και την αποτελεσματικότητά τους, ορθώνουν τείχος στη συμμαχία των εργαζομένων με τα άλλα λαϊκά στρώματα».

Πιο κάτω αναφέρει ότι η ίδια πλειοψηφία μαζί με τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΑΣΚ (ΣΥΡΙΖΑ) δεν υιοθέτησαν τις προτάσεις της: Πρώτον, να γίνουν μέλη του σωματείου οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας». Δεύτερον, να ξαναγίνει το συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ, με τη συμμετοχή όλων των σωματείων και όλων των αντιπροσώπων. Τρίτον, να στηρίξουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης. Επίσης η πρόταση της «Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας» να μη συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στις διαδικασίες αξιολόγησης παραπέμφθηκε σε επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ