Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012 ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία

Να αψηφήσουν τις αποφάσεις για στάση εργασίας των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών στα σωματεία και να πάρουν μέρος στην αυριανή 24ωρη απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, καλεί με ανακοίνωσή της τους εργαζόμενους του κλάδου η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ.

«Στην προηγούμενη πανελλαδική απεργία στις 26 Σεπτέμβρη, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία, παρά τις αποφάσεις για στάσεις εργασίας συμμετείχαν με 24ωρη απεργία περίπου 800 εργαζόμενοι. (...) Η θετική διάθεση των εργαζομένων πρέπει να ενταθεί, να οργανωθεί, να δυναμώσει περισσότερο ώστε αυτή η απεργία να στείλει ακόμα μεγαλύτερο μήνυμα».

Στη συνέχεια, η Γραμματεία αναφέρεται στις συνέπειες της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής στις συγκοινωνίες σε βάρος των εργαζομένων σε αυτές και συνολικά του λαού. Πετσόκομμα μισθών τουλάχιστον κατά 35%, μετακινήσεις προσωπικού, σχεδιασμοί για μείωση ημερών αδείας και ημερών ανάπαυσης, συνεχής μείωση του συγκοινωνιακού έργου, εντατικοποίηση της δουλειάς και άλλα. Στόχος των κυβερνήσεων «να δοθεί η συγκοινωνία στους ιδιώτες, ήδη δίνονται τα εισιτήρια και η τηλεματική, στα σκαριά έχουν να δώσουν τη συντήρηση ορισμένων τρόλεϊ, προχωρούν επίσης τη διαδικασία εκμετάλλευσης από ιδιώτη των τεσσάρων διώροφων λεωφορείων που έχουμε ακριβοπληρώσει και είναι αραγμένα με ευθύνη των κυβερνήσεων. Το ίδιο ακριβώς ετοιμάζουν για τη συντήρηση του δικτύου σε ΗΣΑΠ - ΜΕΤΡΟ - ΤΡΑΜ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ