Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012 ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ «NOTOS» - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αντιδρούν αγωνιστικά στις ατομικές συμβάσεις

Ξεκίνησαν απεργία προχτές και κλιμακώνουν. Εξω από το κατάστημα η προσυγκέντρωση αύριο των απεργών όλου του κλάδου

Η βουλευτής του ΚΚΕ Ελ. Γερασιμίδου μετέφερε την ολόπλευρη συμπαράσταση του Κόμματος
Η βουλευτής του ΚΚΕ Ελ. Γερασιμίδου μετέφερε την ολόπλευρη συμπαράσταση του Κόμματος
Με απεργιακές κινητοποιήσεις, που ξεκίνησαν τη Δευτέρα και θα συνεχιστούν μέχρι και αύριο, Πέμπτη, μέρα της πανεργατικής απεργίας, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «NOTOS», στη Θεσσαλονίκη, απαντούν στην απόφαση της εργοδοσίας να καταργήσει την κλαδική σύμβαση μέσα από την υπογραφή ατομικών συμβάσεων και να κάνει απολύσεις. Την περασμένη Παρασκευή, μαζί με το επιχειρησιακό και το κλαδικό σωματείο οι εργαζόμενοι αντέδρασαν άμεσα στις δύο απολύσεις που ανακοινώθηκαν. Το Σάββατο, μέσα από μαζική Γενική Συνέλευση, αποφάσισαν κλιμάκωση του αγώνα με απεργιακές κινητοποιήσεις και προχτές ξεκίνησαν με 24ωρη απεργία.

Καθημερινά πραγματοποιούν απεργιακή συγκέντρωση και ολοήμερη περιφρούρηση του καταστήματος.

Χτες, στο πλευρό τους βρέθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ Ε. Γερασιμίδου. Κάλεσε τους εργαζόμενους να μην τρομοκρατηθούν, να μη λυγίσουν κάτω από τις απειλές της εργοδοσίας. «Εσείς έχετε τη δύναμη στα χέρια σας. Μπορείτε να αποκρούσετε την επίθεση. Χωρίς εσάς καμία επιχείρηση δεν μπορεί να λειτουργήσει. Να δώσετε τη μάχη με το κεφάλι ψηλά και να βγείτε νικητές», είπε.

Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, που μαζί με το επιχειρησιακό σωματείο οργανώνουν την αντίσταση των εργαζομένων, καλεί όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή απεργία και στην προσυγκέντρωση που θα γίνει στις 10 το πρωί, μπροστά στο κατάστημα της επιχείρησης «NOTOS».

Στο μεταξύ, μαζικά ετοιμάζονται να συμμετάσχουν στην απεργία και οι εργαζόμενοι στα καταστήματα «ΦΩΚΑΣ». Μέσα από μαζική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχτές με πρωτοβουλία του κλαδικού τους σωματείου, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να δώσουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ