Κυριακή 21 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Παγκόσμιο Νέων στη Σλοβενία

Φεσσάς και Πονηράκης προηγούνται στη Νέα Φιλαδέλφεια

Η 12χρονη σκακίστρια από τον Καναδά ΄Ασλει Ταπ κατέκτησε τη 2η θέση σε Διεθνές Τουρνουά!
Η 12χρονη σκακίστρια από τον Καναδά ΄Ασλει Ταπ κατέκτησε τη 2η θέση σε Διεθνές Τουρνουά!
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων - Νεανίδων 2012 κάτω των 8 - 10 - 12 - 14 - 16 και 18 χρόνων θα διεξαχθεί στο Μάριμπορ της Σλοβενίας από 7 έως 19 Νοέμβρη 2012. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις της FIDE και αναμένεται να ξεπεράσει σε συμμετοχή τους 1.500 Νέους - Νεάνιδες απ' όλο τον κόσμο, ενώ είναι παράλληλα και η μοναδική ευκαιρία για κάθε νέα και νέο παίκτη, να αποδείξει στον κόσμο, στους γονείς και στους προπονητές του, αλλά και στον εαυτό του ότι αξίζει.

Σκακιστικοί παράγοντες και παρατηρητές του παγκόσμιου σκακιού υποστηρίζουν ότι το γεγονός να ανοίξουν οι νέοι πολλές διόδους, λόγω της μεγάλης συμμετοχής, είναι ξεκάθαρο. Δυστυχώς, όμως το πρωτάθλημα συνδέεται και με υψηλά χρηματικά ποσά και δεν μπορούν όλοι να κάνουν αυτό το ταξίδι.

Ενα 12χρονο κορίτσι από τον Καναδά, η Ασλεϊ Ταπ (βλέπε φωτό) βρέθηκε σε μια παρόμοια θέση. Κατέλαβε την 2η θέση σε πρόσφατο Διεθνές Πρωτάθλημα και κέρδισε το δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο της Σλοβενίας. Η μητέρα της, Σοφία, δήλωσε ότι οι γονείς στον Καναδά αισθάνονται εξουθενωμένοι, γιατί είναι αναγκασμένοι να κουβαλάνε όλα τα οικονομικά βάρη, που σημαίνει ότι πρέπει να πληρώνουν υψηλά παράβολα συμμετοχής και επιπλέον να βοηθούν εθελοντικά τους διοργανωτές του εκάστοτε Σκακιστικού Τουρνουά. Επίσης, υπογράμμισε η κα Σοφία ότι το σκάκι δεν έχει τη θέση που δίκαια του αξίζει στα Σχολεία, παρόλο που υπάρχουν πάρα πολλοί μαθητές και μαθήτριες που θέλουν να μάθουν να παίζουν σωστό σκάκι.

* ΣΤΟ 6ο ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ του Σκ. Ομίλου Νέας Φιλαδέλφειας (στην παρένθεση η βαθμολογία τους μετά τον 4ο γύρο) και στον 5ο γύρο έγιναν οι παρακάτω συναντήσεις: Φεσσάς (4β.) - Πονηράκης (3,5), Γούγης (3) - Κουκουλαδάκης (3), Δασακλής (3) - Σπυρόπουλος (3), Σπανός (3) - Μεγαλούδης (2,5), Φουτούχος (2,5) - Κλειδαράς (2,5), Ζωγράφος (2) - Ταμβάκος (2,5), Σπυρόπουλος Ν. (2) - Φουντάς (2), Καρμπονέ (2) - Σπυρόπουλος Θ. (2). Συμμετέχουν 32 σκακιστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ