Παρασκευή 16 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συντήρηση... και διάλυση αρχαίων

Τη συνέχιση των παλιών και την έναρξη νέων ανασκαφών στο Ασκληπιείο Επιδαύρου και στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου φέτος από την Επιτροπή Συντήρησης Μνημείων Επιδαύρου, ενέκρινε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο την περασμένη Τρίτη.

Στο Ασκληπιείο θα συνεχιστεί ο αρχαιολογικός καθαρισμός, θα ολοκληρωθούν οι έρευνες στο Αβατο και θα διενεργηθούν ανασκαφικές τομές σε επιλεγμένες θέσεις. Σχεδιάζεται επίσης η ανάδειξη των δύο κτιρίων που ανακαλύφθηκαν κάτω από το Αβατο, (χρονολογούνται από τον 6ο - 5ο π.Χ. αιώνα) και βρίσκονται κοντά σε πηγάδι του 6ου π.Χ. αι. που ήταν κέντρο λατρείας.

Το ΚΑΣ ενέκρινε και εργασίες συντήρησης στο Μνημείο Δημοσίου Σήματος, στο οικόπεδο της οδού Σαλαμίνας 35 στο Μεταξουργείο. Η ανασκαφή δεν έχει ολοκληρωθεί κατ' έκταση, γιατί εκκρεμούν απαλλοτριώσεις. Οι φθορές, όμως, που υπάρχουν σε ορισμένα σημεία του μνημείου επιβάλουν άμεσες εργασίες συντήρησης, με βάση τις προτάσεις του Κέντρου Λίθου.

Τέλος, σημειώνουμε και τη «συνήθη» διάλυση αρχαιοτήτων στο έργο της Εγνατίας, αυτή τη φορά στη θέση Μόδι Νέων Κερδυλλίων, όπου ανακαλύφθηκε συλημένο ελληνιστικό νεκροταφείο με 68 λαξευτούς τάφους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ