Παρασκευή 16 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
Επιλογές
«Νόρμα» στη Λυρική

«Νόρμα» από την ΕΛΣ
«Νόρμα» από την ΕΛΣ
Στη μαγεία του λυρικού θεάτρου προσκαλεί για μια ακόμη φορά η Εθνική Λυρική Σκηνή (Ακαδημίας 59, τηλ. 3612.461), που την Κυριακή παρουσιάζει την περίφημη όπερα του Μπελίνι «Νόρμα». Εργο υψηλών απαιτήσεων, από τα πρώτα στην προτίμηση των μεγάλων λυρικών φωνών, διακρίνεται από μακριές, γλαφυρές μελωδίες, με εξέχουσα την άρια «Κάστα Ντίβα». Ομως, παρόλο που είναι μια όπερα εξαιρετικά δημοφιλής, η «Νόρμα» δεν παίζεται συχνά στα λυρικά θέατρα, καθώς σπάνια εμφανίζεται δραματική υψίφωνος, ικανή ν' αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του ρόλου (ιδανική ερμηνεύτρια της Νόρμα υπήρξε η Μαρία Κάλλας).

Η όπερα παρουσιάζεται σε μουσική διεύθυνση Αρμάντο Γκάτο, σκηνοθεσία Γιάννη Καραχισαρίδη, σκηνικά - κοστούμια Αντώνη Χαλκιά και διεύθυνση χορωδίας Φανής Παλαμίδη. Τους ρόλους ερμηνεύουν: Ντορότα Ραντόμσκα, Δημήτρης Στεφάνου, Χριστόφορος Σταμπόγλης, Μαρίνα Φιδέλη, Αναστασία Μπάρδα, Νίκος Στεφάνου.

  • Ο διάσημος βιολοντσελίστας Μπορίς Περγκαμένσικοφ θα είναι ο σολίστας της συναυλίας, που θα δώσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, τη Δευτέρα (8.30 μμ), στο Μέγαρο Μουσικής, στο πλαίσιο του κύκλου «Μεγάλοι ερμηνευτές με την ΚΟΑ». Θα ερμηνεύσει το «Κοντσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα σε μι ελ. έργο 85», του Βρετανού συνθέτη Εντουαρντ Ελγκαρ. Την ΚΟΑ θα διευθύνει ο Γεωργιανός αρχιμουσικός Τζάνσουγκ Καχίτζε. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης την εισαγωγή «Ομπερον» του Βέμπερ και τη «Συμφωνία αρ. 8 σε σολ ελάσσονα, έργο 88» του Ντβόρζακ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ