Τρίτη 23 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Να αποσυρθεί η εισαγγελική εγκύκλιος για τις καταλήψεις

Να παύσουν οι διώξεις και οι δίκες μαθητών

Την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που βάζει στο στόχαστρο τους μαθητές που συμμετέχουν σε καταλήψεις και τους γονείς τους, ζητά η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη». Η σχετική ανακοίνωση τονίζει:

«Η νέα εγκύκλιος του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε, σε συνέχεια αντίστοιχης περσινής, με την οποία ζητά τη δίωξη των μαθητών που συμμετέχουν στις σχολικές καταλήψεις και των γονιών τους, αποτελεί ένα ακόμη σοβαρό κρίκο στην αλυσίδα των τρομοκρατικών εισαγγελικών και αστυνομικών παρεμβάσεων στα σχολεία, ενάντια στους μαθητές που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.

Η απαράδεκτη αυτή παρέμβαση έρχεται να γενικεύσει τις σχετικές διατάξεις τοπικών εισαγγελέων, ενισχύει τις απαράδεκτες ενέργειες διευθυντών, καθηγητών και "αγανακτισμένων" γονιών για την παρεμπόδιση συμμετοχής των μαθητών στα πανεργατικά συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις, προστίθεται στις αστυνομικές κλήσεις και διώξεις σε βάρος εκατοντάδων μαθητών σε ολόκληρη την Ελλάδα που κινητοποιήθηκαν τις προηγούμενες χρονιές.

Την ίδια ώρα, που τα προβλήματα στα δημόσια σχολεία οξύνονται σοβαρά και οι μαθητές μαζί με τους αγωνιστές γονείς και εκπαιδευτικούς κινητοποιούνται με διάφορες μορφές για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική στο χώρο της Παιδείας, η κυβέρνηση και το κράτος της πλουτοκρατίας επιλέγουν για μια ακόμη φορά να απαντήσουν με ένταση της τρομοκρατίας και της καταστολής. Ζητάνε, μάλιστα, με τη συγκεκριμένη κατάπτυστη εγκύκλιο, να γίνουν οι καθηγητές καταδότες όσων πρωτοστατούν στους αγώνες, καλλιεργώντας το χαφιεδισμό στο χώρο των σχολείων σε βάρος μάλιστα ανήλικων μαθητών, που χαρακτηρίζουν προκλητικά ως "εγκληματίες".

Η "Δημοκρατική Συσπείρωση" απαιτεί να αποσυρθεί αμέσως η απαράδεκτη εισαγγελική εγκύκλιος, να παύσουν οι διώξεις και οι εκκρεμείς δίκες σε βάρος των αγωνιζόμενων μαθητών. Να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θεωρεί τις καταλήψεις των σχολείων ως ιδιώνυμο αδίκημα. Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των μαθητών για πραγματικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Εγκληματίες δεν είναι οι μαθητές που αγωνίζονται, αλλά όσοι τους στερούν ανάλγητα τα βιβλία, τις αίθουσες, τους καθηγητές, τη δωρεάν μετακίνηση, τα δικαιώματά τους και το μέλλον τους!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάτω τα χέρια από τους μαθητικούς αγώνες (2014-11-11 00:00:00.0)
Αντιδράσεις στην αναπλήρωση μαθημάτων το Πάσχα (2014-04-15 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τα κρούσματα βίας σε μαθητές (2011-09-30 00:00:00.0)
«Οχι» στην κατάργηση του εξεταστικού κέντρου (2001-05-12 00:00:00.0)
ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΕΣ οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις (1999-01-08 00:00:00.0)
Αντιπαιδαγωγική ενέργεια γονιών (1998-03-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ