Παρασκευή 8 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ
ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΕΣ
οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις
  • Προκλητικές κυβερνητικές παρεμβάσεις, μέσω του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημόπουλου και του προϊσταμένου Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κολιοκώστα, για συλλήψεις μαθητών από καταλήψεις δρόμων (!) και για συλλήψεις μαθητών, που "εμποδίζουν τη λειτουργία των σχολείων" (!), ενώ διατάχθηκε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για ήδη τελεσθείσες αξιόποινες πράξεις (!)
  • Η κυβερνητική Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων, στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης, Παιδείας και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αποφάσισε χτες δέσμη αυταρχικών, αντιδημοκρατικών μέτρων ενάντια σε μαθητές, καθηγητές και γονείς, που θυμίζουν την περίοδο της δικτατορίας!
  • Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση κατασυκοφάντησης και υπονόμευσης του μαθητικού κινήματος, με βάση προπαγανδιστικό κυβερνητικό σχέδιο, αξιοποιώντας προβοκατόρικα στοιχεία, που καμία σχέση δεν έχουν με τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του κινήματος παιδείας.
  • Σε αγωνιστική ετοιμότητα βρίσκονται από σήμερα οι μαθητές και οι καθηγητές. Χτες απέβη άκαρπη η συνάντηση ΟΛΜΕ - υπουργείου Παιδείας. Δίωρη στάση εργασίας των καθηγητών σήμερα, ενάντια στα αυταρχικά μέτρα. Οι μαθητές αρχίζουν τις μαζικές συνελεύσεις τους στα σχολεία και ετοιμάζονται για την παμμαθητική κινητοποίηση στις 15 Γενάρη
  • Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναδείχνεται στην πιο επικίνδυνη της τελευταίας 25ετίας, τονίζει το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας ιδιαίτερα το υπουργείο Παιδείας και Δικαιοσύνης. Οι αντιδημοκρατικές ενέργειες θα δυναμώσουν το μέτωπο των αγωνιζόμενων μαθητών, γονιών, καθηγητών και άλλων εργαζομένων

ΣΕΛ.  2,    8   -   11

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ