Παρασκευή 8 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καμαρώνουν...

Δε μιλάνε, μόνο για το χρηματιστήριο, ίσως αντιτείνετε, αλλά και για τον τιμάριθμο, ο οποίος έπεσε - μετά από πολλά χρόνια - κάτω και από το 4%.

Ναι, έχετε δίκιο. Καμαρώνουν και για την πτώση του τιμαρίθμου και συνακόλουθα την πτώση των επιτοκίων.

Η αναφερόμενη, όμως, στο προηγούμενο σχόλιο πραγματικότητα δεν αλλάζει. Η αληθινή οικονομία - αυτή που έχει να κάνει με τις θέσεις εργασίας, το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, τις εξαγωγές και εισαγωγές, την ποσότητα και ποιότητα της παραγωγής κλπ. - συνεχίζει το Γολγοθά της.

Τι κέρδισαν, δηλαδή, οι εργαζόμενοι από τη μείωση του πληθωρισμού και των επιτοκίων; Μήπως πήραν αυξήσεις στα μεροκάματα και τους μισθούς, που να καλύπτουν τον χαμηλό πλέον τιμάριθμο; Μήπως μειώθηκε η ψαλίδα ανάμεσα στα επιτόκια δανεισμού και στον πληθωρισμό; Τίποτε απ' όλ' αυτά δεν έγινε. Και όχι μόνον αυτό, αλλά και "φορτώθηκαν" στην πλάτη τους, αποκλειστικά και μόνον αυτοί, ολόκληρο το κόστος της μείωσης του πληθωρισμού.

Γι' αυτά, λοιπόν, καμαρώνουν οι κυβερνώντες και οι υπόλοιποι οπαδοί της ΟΝΕ. Και για να μη τους αδικήσουμε, καμαρώνουν και για κάτι ακόμη. Για τα υπέρογκα κέρδη, που εξασφάλισε η πολιτική τους στο μεγάλο κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ