Παρασκευή 16 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Στρατονόμος» ο γενικός γραμματέας

Σε ρόλο «στρατονόμου» που ενεργεί για την εφαρμογή του τρομονόμου, που ακόμα δεν έχει ψηφιστεί, στο Δήμο Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε ο γενικός γραμματέας του Δήμου Μ. Λεμούσιας, στη διάρκεια της συγκέντρωσης των εργαζομένων στο δήμο στην είσοδο του δημαρχείου, το πρωί της Τετάρτης.

Αυτά καταγγέλλει η ΕΣΑΚ Δήμου Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή της, τονίζοντας ότι «για μια ακόμα φορά η Διοίκηση του δήμου έδειξε το πραγματικό "φιλεργατικό", "δημοκρατικό" της πρόσωπο». Στην καταγγελία της η ΕΣΑΚ αναφέρει ότι ο γ. γγραμματέας του δήμου μαζί με τους «απουσιολόγους» διευθυντές και προϊσταμένους απειλούσαν και κατέγραφαν όσους συμμετείχαν στην κινητοποίηση.

Οι ενέργειες αυτές τονίζει η ΕΣΑΚ αποτελούν «κατάφωρη παρέμβαση στο συνδικαλιστικό κίνημα και έρχονται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ετοιμάζει τον τρομονόμο αλλά και νόμο για τον περιορισμό των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων. «Αυτές οι ενέργειες», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΣΑΚ Δήμου Θεσσαλονίκης, «που σκοπό έχουν να περιορίσουν μέχρι και να εξοντώσουν το δικαίωμα των εργαζομένων να διαδηλώνουν, δε θα περάσουν...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ