Παρασκευή 16 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αυθαίρετες κατασκευές από το Δήμο Αθήνας

Σε αυθαίρετες κατασκευές προχωρά τώρα η δημοτική αρχή της Αθήνας, προκειμένου να στεγάσει τις υπηρεσίες της. Συγκεκριμένα, στην οδό Αναπαύσεως, ανακατασκευάζεται κτίριο, στο οποίο θα μεταστεγαστεί το τμήμα μελετών της Διεύθυνσης Ηλεκτρολογικού. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν, χωρίς να έχει εκδοθεί σχετική άδεια από το πολεοδομικό γραφείο - όπως προβλέπεται από το Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό. Μόλις χθες και στη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου - όταν το θέμα τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης από τον δημοτικό σύμβουλο Π. Ζυγούρη - ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Παπαϊωάννου παρουσίασε την άδεια, η οποία εκδόθηκε επίσης χτες (ΑΑ: 380/15.3.2001). Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος: «Δεν είναι και προς θάνατον που βγήκε αργά η άδεια»!

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στο τμήμα είχαν αποστείλει σχετικό έγγραφο (ΑΠ: 27970) προς τον διευθυντή του Ηλεκτρολογικού, τον γενικό γραμματέα του δήμου και τη Δημαρχιακή Επιτροπή, χωρίς όμως να λάβουν σχετική απάντηση από τη διοίκηση του δήμου.

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στο έγγραφο, «η κατασκευή του κτιρίου αυτού είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή της λόγω της κατεπείγουσας διαδικασίας, η οποία επιλέχτηκε για την πραγματοποίηση του έργου, δηλαδή το κτίριο αυτό, αυτή τη στιγμή, κατασκευάζεται αυθαίρετα».

Επίσης, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η στατική μελέτη, που έχει γίνει για το κτίριο, δεν έχει εγκριθεί από πουθενά. Ετσι, οι εργαζόμενοι στο τμήμα μελετών του Ηλεκτρολογικού επισημαίνουν στο έγγραφο: «Αδυνατούμε να στεγαστούμε μέσα στο συγκεκριμένο κτίριο, εφόσον αυτό δεν κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου σύμφωνα με τους κανόνες της τέχνης και της τεχνικής και, βεβαίως, σύμφωνα με τους όρους σύννομης και ολοκληρωμένης μελέτης, η οποία θα έχει τύχει προηγουμένως της εγκρίσεως των αρμοδίων οργάνων (Πολεοδομία, Πυροσβεστική κλπ.)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ