Παρασκευή 16 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΤΡΕΛΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ»
Απέκτησαν τη... δική τους επιτροπή

Τη σύσταση επταμελούς Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής Μεταδοτικών Σπογγωδών Εγκεφαλοπαθειών (ΜΣΕ) ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Γεωργίας, ανήμερα της Παγκόσμιας Μέρας Καταναλωτή.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Γεωργίας γνωστοποιήθηκε ότι ο Γ. Ανωμερίτης υπέγραψε απόφαση για τη σύσταση της νέας επιτροπής, που αντικαθιστά την Εθνική Επιτροπή (ΕΣΕΠ) του 1997. Οπως επίσης αναφέρεται στην ανακοίνωση, κύριο χαρακτηριστικό της νέας επιτροπής είναι η συμμετοχή ενός μόνο μέλους της κτηνιατρικής υπηρεσίας του υπουργείου Γεωργίας (ο αναπλ. γενικός διευθυντής κτηνιατρικής), ενώ πέντε από τους συμμετέχοντες είναι καθηγητές κτηνιατρικών και ιατρικών πανεπιστημίων και άλλος ένας από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Ετσι, αφού τα πάντα στη χώρα κατά τον υπουργό Γεωργίας λειτουργούν άψογα, τόσο στο θέμα της προστασίας των καταναλωτών από τις «τρελές αγελάδες» και ό,τι τρελό και ανθυγιεινό ακόμα υπάρχει, όσο και στο θέμα της προστασίας του ντόπιου ζωικού κεφαλαίου και της στήριξης των Ελλήνων παραγωγών, αυτό που έλειπε... ήταν η σύσταση μια νέας συμβουλευτικής επιτροπής.

Κι από εδώ και πέρα οι καταναλωτές θα πρέπει να νιώθουν πλέον ασφαλείς μια και επτά νοματαίοι θα παρακολουθούν επιστημονικώς στην Ελλάδα τη μεταδοτικότητα των σπογγωδών εγκεφαλοπαθειών... Γιατί μέχρι τώρα υπήρχε μια υποψία ότι η προηγούμενη επιτροπή δεν έκανε καλά τη δουλιά της... Και προφανώς οι καταναλωτές θα πρέπει να ευχαριστήσουν κι από πάνω τον υπουργό Γεωργίας για το σπουδαίο δώρο που τους έκανε τη μέρα της γιορτής τους... Το δυστύχημα για τον υπουργό Γεωργίας είναι ότι δεν υπάρχει τρόπος να πληροφορηθούν και οι αγελάδες της Ελλάδας ότι απέκτησαν, πια, νέα επιστημονική συμβουλευτική επιτροπή...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ