Παρασκευή 16 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
Μπαράζ μαθητικών διώξεων

Μπαράζ διώξεων έχει εξαπολυθεί ενάντια σε μαθητές, μέλη των 15μελών μαθητικών συμβουλίων, σε Αθήνα, Λάρισα και Μεσολόγγι, οι οποίοι κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στις μεγαλειώδεις μαθητικές κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Ετσι, σήμερα από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μεσολογγίου δικάζονται πέντε μαθητές του Λυκείου Αιτωλικού, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για φθορά του σχολείου τους. Στο πλευρό των μαθητών βρίσκεται η Α` ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, γονείς, μαθητές, ενώ ανακοίνωση συμπαράστασης εξέδωσε και το Τομεακό Γραφείο Μεσολογγίου της ΚΝΕ.

Σήμερα, επίσης, θα οδηγηθεί στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Αθηνών και ο πρόεδρος του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του1ου Λυκείου Βούλας, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της παράνομης κατάληψης του σχολείου και την παρεμπόδιση της ομαλής λειτουργίας του, το Δεκέμβρη 1998 - Γενάρη 1999. Ως πράξη αντιπαιδαγωγική και πρωτοφανούς αυταρχισμού, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της την ποινική δίωξη του μαθητή το ΔΣ της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας.

Επίσης στις 27 Ιούνη θα κάτσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου τα μέλη του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου του 3ου Ενιαίου Λυκείου Λάρισας της σχολικής περιόδου 1998-1999. Οι μαθητές διώκονται με την κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης σε χώρο νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου από κοινού κατά εξακολούθηση», κατά τη διάρκεια της κατάληψης του σχολείου το 1998!

Να σημειωθεί ότι η δίκη των μαθητών στις 27 Ιούνη είναι η πρώτη που θα διεξαχθεί στη Λάρισα και η δίωξη που άσκησε σε βάρος τους ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιάννης Κούτρας έγινε στις 30-4-2000 και κοινοποιήθηκε πριν λίγες μέρες.

Την καταδίκη της στη δικαστική δίωξη των μαθητών εκφράζει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Λάρισας, στην οποία επισημαίνει ότι «η νεανική αμφισβήτηση των μαθητών όλης της χώρας, γνώρισμα του αυθορμητισμού της ηλικίας τους, ήταν έκφραση αντίθεσης στην κυβερνητική πολιτική στο χώρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης». Καλεί δε την κυβέρνηση να άρει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία ποινικοποιούνται οι μαθητικές διεκδικήσεις. Ψήφισμα καταδίκης εξέδωσε και το ΔΣ της Ενωσης Γονέων Νομού Λάρισας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ