Παρασκευή 16 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Κόντρα στην... κόντρα

Τις τεράστιες διαχρονικά κυβερνητικές, υπηρεσιακές και δικαστικές ευθύνες που στην πράξη υποθάλπουν νοσηρές καταστάσεις και επιτρέπουν σε ανθρώπους να παρανομούν ατιμώρητοι, αναδεικνύουν οι χτεσινές καταγγελίες του Αχ. Μπέου, αν αποδειχτούν βάσιμες. Το σύστημα, η λειτουργία και η φιλοσοφία του είναι που και στο ποδόσφαιρο, ως κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, δημιούργησαν μια «μαύρη και άραχνη» κατάσταση και το οδήγησαν στο σημερινό του τέλμα.

Οπως δημόσια ανέφερε χτες ο κύριος Μπέος «το 1992 ο κ. Μητρόπουλος ήταν μέλος της Επιτροπής Προμηθειών του υπουργείου Δημοσίας Τάξης. Εγιναν κάτι αλχημείες. Η τρίτη και τέταρτη προσφορά έγιναν πρώτη και δεύτερη αντίστοιχα, μ' αποτέλεσμα ο αδικηθείς να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Με την υπ' αριθμ. 3335/1998 απόφαση δικαιώθηκε και σήμερα διεκδικεί από το ελληνικό δημόσιο πάνω από 1,5 δισ. δρχ.»..!!! Η περίπτωση είναι αρκετά σοβαρή και πολυεπίπεδη. Οι αρμόδιοι πρέπει άμεσα, τεκμηριωμένα και πειστικά ν' απαντήσουν. Είναι βάσιμη η καταγγελία; Αν ναι, στους εμπλεκόμενους επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες ποινικές και υπηρεσιακές ευθύνες; Και αν (προφανώς) όχι, γιατί; Ποιος συγκάλυψε τις παρανομίες; Ποιος σπαταλάει και προς εξυπηρέτηση ποιου τα χρήματα του ελληνικού λαού; Η χρηστή διαχείριση, η διαφάνεια και ο εκσυγχρονισμός δεν αφορούν την περίπτωση αυτή;

Ακόμα, ο Αχ. Μπέος κατήγγειλε πως παραμονή των εκλογών στην ΕΠΟ (18/1/00) «είχαμε δεσμεύσεις και συναλλαγές». Προς τεκμηρίωση των ισχυρισμών του παρουσίασε τρία έγγραφα της Ομοσπονδίας με την υπογραφή του α' αντιπροέδρου της, Β. Μητρόπουλου. Το ένα ενημερώνει την ΕΠΣ Σάμου ότι «η ΕΠΟ αποφάσισε την αναμόρφωση της τακτικής επιχορήγησης στο ύψος των υπολοίπων Νησιωτικών Ενώσεων», το άλλο την ΕΠΣ Θράκης ότι «έγινε δεκτό αίτημα για χορήγηση δανείου ποσού 30 εκατ. δρχ.» και το τελευταίο την ΕΠΣ Αργολίδας πως «για λόγους επιείκειας η ΕΠΟ ανέστειλε τις ποινές» τριών διαιτητών (!).

Κάλεσε τον εισαγγελέα να ερευνήσει επίσης «για ποιο λόγο διώχτηκε από την Εγνατία Τράπεζα ο διαιτητής Αγγελάκης Ρ. Νίκος και το σπουδαιότερο, πώς ξαναδιορίστηκε σε τράπεζα με βεβαρημένο παρελθόν; Ποιοι τον διόρισαν, τι σχέση έχουν σήμερα με το ποδόσφαιρο, αλλά και τα επεισόδια που δημιουργούνται στα γήπεδα; Ν' ανοίξει τους τραπεζικούς λογαριασμούς του κ. Αγγελάκη, των δύο τελευταίων χρόνων».

Χαρακτήρισε τους Θωμά και Β. Μητρόπουλο «δολοφόνους του ελληνικού ποδοσφαίρου» που «δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσο δυνατοί. Ελέγχουν το 70% των ομάδων, με φοβισμένους προέδρους και πριν αρχίσει το πρωτάθλημα ξέρουν τι θα γίνει. Κάνανε όμως το μοιραίο λάθος και κτυπήσανε πισώπλατα την αθλητική μου ιδέα (σ.σ. Πανιώνιος), γι' αυτό ποτέ δε θα τους συγχωρήσω. Ο πραγματικός αγώνας για μένα αρχίζει τώρα». Κάλεσε τον γγ Αθλητισμού, Γ. Φλωρίδη, τα στοιχεία που διαθέτει να τα δημοσιεύσει και να μην «τα ρουφήξει ο κρατικός μηχανισμός και η γραφειοκρατία». Από την κριτική του δεν ξέφυγε και μερίδα δημοσιογράφων.

  • Η ΕΠΑΕ γνωστοποίησε χτες στην ΠΑΕ Πανιώνιος ότι από 13/3, βάσει απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων, ο Αχ. Μπέος δεν μπορεί να κατέχει εταιρικά αξιώματα. Την καλεί λοιπόν εντός 15θημέρου να ορίσει, με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, τον αντικαταστάτη. Σ' αντίθετη περίπτωση, σύμφωνα με τον ΚΑΠ, θ' αποβληθεί από πρωτάθλημα και κύπελλο.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέος γύρος στην κόντρα ΕΠΟ - Super League (2023-09-07 00:00:00.0)
Νέες διοργανώσεις για έσοδα (2013-08-07 00:00:00.0)
Φουντώνει η κόντρα με τις ΕΠΣ Ηρακλείου, Κιλκίς (2013-06-12 00:00:00.0)
Το πόρισμα για ύποπτους λογαριασμούς (2011-06-28 00:00:00.0)
Οξύνονται οι κόντρες συμφερόντων (2011-06-10 00:00:00.0)
Αδιαφορούν για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο (2006-07-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ