Τρίτη 30 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ
Η ρατσιστική βία πυροδοτείται από την πολιτική της κυβέρνησης

Την ώρα που χιλιάδες εξαθλιωμένοι μετανάστες εργάτες και πρόσφυγες κυνηγιούνται στους δρόμους από τις αστυνομικές δυνάμεις και μαντρώνονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, παρουσίασε χτες σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη σύσταση τμημάτων και γραφείων αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας στην Ελληνική Αστυνομία. Στήνουν, δηλαδή, έναν ακόμα μηχανισμό, την ίδια στιγμή που η πολιτική τους και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του αστικού κράτους πυροδοτούν τη ρατσιστική βία των φασιστοειδών σε βάρος μεταναστών εργατών.

Σύμφωνα με το ΠΔ, θα συσταθούν σχετικά τμήματα στις υποδιευθύνσεις Κρατικής Ασφάλειας των διευθύνσεων Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης, όπως και γραφεία κατά της ρατσιστικής βίας των τμημάτων Ασφαλείας των διευθύνσεων Ασφαλείας της χώρας. Είναι προφανές ότι η συγκυβέρνηση έχει στήσει ένα τεράστιο πλέγμα που ενισχύει τη δράση των χρυσαυγιτών και των κάθε λογής φασιστοειδών που επιτίθενται σε μετανάστες και τώρα στήνει έναν ακόμα κατασταλτικό μηχανισμό για τη δήθεν αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.

Το σχέδιο νόμου προβλέπει, ανάμεσα στα άλλα, ακόμα και τηλέφωνο καταγγελιών. Μόνο που, όπως είναι γνωστό, πολλοί μετανάστες που είναι θύματα επίθεσης, ζουν χωρίς άδεια παραμονής στην Ελλάδα και έτσι, εάν καταγγείλουν την επίθεση στη συνέχεια θα συλληφθούν και θα εγκλειστούν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης για να απελαθούν. Από την άλλη, εάν η καταγγελία γίνει ανώνυμα αυτό δε θα έχει κανένα απολύτως πρακτικό αντίκρισμα και θα πηγαίνει στο αρχείο.

Οσον αφορά στη νομική προστασία του θύματος σε περίπτωση που δεν έχει χαρτιά, ο Ν. Δένδιας απάντησε, επίσης, πως εκφεύγει της συγκεκριμένης νομοθετικής πρόβλεψης. Υπενθυμίζεται ότι αντιρατσιστικές οργανώσεις έχουν προτείνει τα θύματα ρατσιστικής βίας πρέπει να έχουν τη μεταχείριση των θυμάτων του traficking και να υπάρχει αναστολή της απόφασης κράτησης και απέλασης των καταγγελλόντων βάσει ειδικής εισαγγελικής πράξης, μέχρι να εκδοθεί αμετάκλητη απόφαση στην ποινική δίκη κατά του υπαιτίου.

Κι ενώ η κυβέρνηση ανακοινώνει τη σύσταση ειδικών τμημάτων, το κυνήγι των μεταναστών εντείνεται. Την περασμένη Κυριακή, 144 μετανάστες προσήχθησαν σε υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Συνελήφθησαν 18 αλλοδαποί. Μέχρι στιγμής, από την έναρξη της αντιμεταναστευτικής επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», έχουν προσαχθεί 44. 950 αλλοδαποί και συνελήφθησαν 3.524. Διενεργήθηκαν 364 έρευνες σε σπίτια παρουσία εισαγγελικών λειτουργών και ελέγχθηκαν 170 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά και παροχής υπηρεσιών.

  • Σύμφωνα με καταγγελίες, την περασμένη Παρασκευή τα μεσάνυχτα προς το Σάββατο, φασιστοειδή τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στην πόρτα των γραφείων της τανζανικής κοινότητας στην πλατεία Αμερικής προκαλώντας φθορές και εξαφανίστηκαν. Θυμίζουμε ότι πριν από μερικές βδομάδες φασιστοειδή υπό το βλέμμα των αστυνομικών δυνάμεων κυνηγούσαν όποιον μετανάστη έβλεπαν μπροστά τους, ενώ κατέστρεψαν τα γραφεία της κοινότητας.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη ρατσιστική επίθεση σε μετανάστη διανομέα στον Αγιο Δημήτριο (2024-04-26 00:00:00.0)
Καταγγέλλει ρατσιστικές δράσεις που πυροδοτεί... (2013-05-14 00:00:00.0)
Τμήματα για τη ρατσιστική βία θα ...απελαύνουν μετανάστες (2013-01-22 00:00:00.0)
Πυροδοτούν τη ρατσιστική βία (2012-10-31 00:00:00.0)
Βρώμικα σχέδια που πυροδοτούν τη ρατσιστική βία (2012-09-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ