Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΛΩΡΙΝΑ
Κινητοποίηση για το πετρέλαιο θέρμανσης

Κινητοποίηση ενάντια στην αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πραγματοποίησαν, χτες, εργαζόμενοι της Φλώρινας. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης έμειναν κλειστά τα καταστήματα στην πόλη και πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Κινητοποιήσεις έγιναν επίσης στο τελωνείο της Νίκης και στις μονάδες της ΔΕΗ, που λειτουργούν στο νομό. Σήμερα προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, όπου συμβολικά θα ρίξουν πάγο στην πλατεία Συντάγματος.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι η πολιτική της κυβέρνησης θα οδηγήσει χιλιάδες νοικοκυριά στην πλήρη αδυναμία προμήθειας του πετρελαίου θέρμανσης και αντιμετώπισης των συνεπειών του ψύχους κατά τη διάρκεια του χειμώνα, που ιδιαίτερα στην περιοχή είναι βαρύς και παρατεταμένος.

Ο λαός της Φλώρινας διεκδικεί μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, άμεση σύνδεση με το σύστημα της τηλεθέρμανσης και δηλώνει την αντίθεσή του στην πώληση μονάδων της ΔΕΗ.

Το Σωματείο Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ), το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Εργαζομένων σε επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών και ο Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας, μέλος της ΟΓΕ, πραγματοποίησαν μαζική εξόρμηση στη συγκέντρωση και μοίρασαν προκήρυξη με την οποία καταγγέλλουν το ρόλο φορέων της πόλης, όπως το Επιμελητήριο, το Εργατικό Κέντρο, η Τοπική Διοίκηση, που ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια στήριζαν στην πράξη τις αντιλαϊκές πολιτικές, τώρα καλούν σε κινητοποιήσεις, αλλά και πάλι στοχεύοντας στον αποπροσανατολισμό του λαού, αφού δεν αποκαλύπτουν τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων και σε καμία περίπτωση δε θίγουν την ουσία της αντιλαϊκής πολιτικής.

Οπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, μαζί με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που πήγε στα ύψη, οι εργαζόμενοι χρυσοπληρώνουν τη φιλομονοπωλιακή πολιτική με μείωση των μισθών και των συντάξεων, με τα απανωτά χαράτσια, με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, με τις συνεχείς περικοπές στις ιατρικές εξετάσεις, στα φάρμακα και άλλες κοινωνικές παροχές, ενώ εμπορευματοποιούνται παραπέρα Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, η ανεργία χτυπάει «κόκκινο» και τα μικρομάγαζα κλείνουν το ένα μετά το άλλο.

Στο πλαίσιο αυτό καλούν το λαό να δώσει ενιαία την πάλη για να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης - τρόικας - ΕΕ, για να μην ισχύσει η εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, να καταργηθεί πλήρως ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και ο ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δέσμη νέων αξιώσεων (2013-05-29 00:00:00.0)
Μέτρα για τη θέρμανση στα σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας (2012-12-29 00:00:00.0)
Ερχεται το νέο χαράτσι (2012-09-20 00:00:00.0)
Μπαίνει μπροστά το σχέδιο κατάργησης (2010-10-14 00:00:00.0)
<Οχι> στη νέα αντιλαϊκή επίθεση (2010-09-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ