Σάββατο 3 Νοέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διαμαρτυρία για την ακρίβεια στη θέρμανση

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην αντιπεριφέρεια Εβρου πραγματοποίησε χτες το πρωί η Λαϊκή Επιτροπή Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο των δράσεων, με αίτημα την κατάργηση Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής κατήγγειλαν ότι αποτελεί κοροϊδία η δήθεν επιστροφή φόρου. Οπως είπαν, ο καθορισμός ζωνών για το ύψος επιστροφής του φόρου θέρμανσης και η ένταξη των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης στη ζώνη Β και της Δράμας στη ζώνη Α, σημαίνει επιστροφή φόρου στην καλύτερη περίπτωση 400 ευρώ, όταν ο εργαζόμενος λαός θα πρέπει να δαπανήσει χιλιάδες ευρώ για τη θέρμανσή του.

Κάλεσαν το λαό να κλιμακώσει τον αγώνα του, για να ακυρωθεί η απόφαση της συγκυβέρνησης που προβλέπει την εξομοίωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με εκείνο της κίνησης, να καταργηθεί ο ΦΠΑ και ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, ώστε κανένα σχολείο, νοσοκομείο, γηροκομείο, παιδικός σταθμός, καμία εργατική λαϊκή οικογένεια να μη μείνει χωρίς θέρμανση, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς τα απαραίτητα και αυτό είναι ζήτημα αλληλεγγύης και οργανωμένης πάλης του εργατικού - λαϊκού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ