Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
«Εύχονται» να ψηφιστούν τα αντιλαϊκά μέτρα

Τα αφεντικά ισχυρίζονται ότι έχουν «ίδιους φόβους» με τους εργάτες και «ψηφίζουν» υπέρ των μέτρων

Με την απόλυτη ανακρίβεια ότι «ο ΣΕΒ διακατέχεται από τις ίδιες αμφιβολίες, τους ίδιους φόβους, τα ίδια διλήμματα που διακατέχουν την ελληνική κοινωνία», αναφορικά με το νέο «επώδυνο πακέτο μέτρων λιτότητας», ξεκινά η σχετική δήλωση του προέδρου του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλου, μόνο και μόνο για να δημιουργήσει μια πλαστή εντύπωση «κοινής μοίρας», για να καταλήξει στη διαστρέβλωση ότι, όπως και όλοι, «δεν πιστεύουμε σ' αυτά τα μέτρα. Κι ωστόσο ευχόμαστε να ψηφιστούν»!!!

Η «επιχειρηματολογία» του προέδρου του ΣΕΒ είναι γνωστή και εκβιαστική, ενώ η γενικότερη μεθοδολογία παραπέμπει σε φτηνή προπαγάνδα. «Εδώ που φτάσαμε χρειαζόμαστε τη νέα δόση των δανεικών για να επιβιώσουμε» σημειώνει και προσθέτει ότι «το μόνο, όμως, που κερδίζουμε με τα νέα μέτρα είναι μια νέα πίστωση χρόνου», ενώ «η εθνική μας επιβίωση εξαρτάται δυστυχώς από τις εκθέσεις αξιολόγησης της τρόικας».

Ξεμπερδεύοντας με τα «θετικά», ο πρόεδρος του ΣΕΒ δεν παραλείπει να σημειώσει ότι «εκεί μας κατάντησε ένα πολιτικό σύστημα που εδώ και τρία χρόνια υπονομεύει την αναγκαία αλλαγή», καταγγέλλει δηλαδή την «καθυστέρηση» στις «αναδιαρθρώσεις», την αδυναμία να εφαρμοστούν γρηγορότερα τα μνημόνια, παρά τις ακόμη χειρότερες συνέπειες που θα συνεπαγόταν αυτό για το λαό.

Ο Δ. Δασκαλόπουλος εμφανίζεται στη συνέχεια να κάνει ορισμένες αντιφατικές - με όσα είπε προηγούμενα - επισημάνσεις για την κατεύθυνση των μέτρων, όπως ότι «αυτή η διαχείριση δεν οδηγεί πουθενά. Καταδικάζει την οικονομία σε αργό θάνατο και εγκυμονεί εκρηκτικά κοινωνικά αδιέξοδα και πολύ επικίνδυνες πολιτικές συνέπειες. Αυτό το πακέτο μέτρων φέρνει την κοινωνία και την οικονομία μας στα όριά τους. Δεν μπορεί να υπάρξει άλλο».

Ωστόσο, αυτό που εννοούν και επιδιώκουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες περιγράφοντας αυτά τα μέτρα με τόσο «μελανά χρώματα» - αφού έχουν φροντίσει να συνδέσουν την επιβίωση με την ψήφισή τους - είναι η συμφωνία στη διαμόρφωση ενός ακόμη χειρότερου πλαισίου μέτρων, που θα ξεπερνά ακόμη και τις απαιτήσεις της τρόικας, «ένα εθνικό μνημόνιο - ένα πρόγραμμα εθνικής ανάταξης», όπως το χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του ΣΕΒ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ