Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Ανθρωπιστική βοήθεια μετά τον κυκλώνα «Σάντι»

ΓΕΝΕΥΗ.-

Επείγουσα βοήθεια προς την Κούβα αποφάσισε να διαθέσει το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (PAM). Η Κούβα επλήγη σφοδρότατα από τον κυκλώνα «Σάντι» στις 25 Οκτώβρη, με αποτέλεσμα το θάνατο 11 ανθρώπων, παρά την έγκαιρη μαζική κινητοποίηση των αρχών και την εκκένωση ολόκληρων περιοχών. Η σφοδρότητα του κυκλώνα προκάλεσε ζημιές σε περισσότερες από 200.000 κατοικίες - 5.000 εξ αυτών καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ οι υλικές ζημιές υπολογίζεται πως ξεπερνούν τα 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Πάνω από ένα εκατομμύριο κάτοικοι επλήγησαν από τον κυκλώνα, ενώ σοβαρές καταστροφές προκάλεσε σε δεκάδες χιλιάδες εκτάρια καλλιεργειών, σύμφωνα με ανακοίνωση της κουβανικής κυβέρνησης.

«Ο κυκλώνας Σάντι είναι η χειρότερη καταστροφή των τελευταίων 50 χρόνων στο Σαντιάγκο ντε Κούμπα», δήλωσε εκπρόσωπος του «ΡΑΜ», προσθέτοντας πως θα συνεργαστεί με την κουβανική κυβέρνηση, ώστε να διαθέσει επισιτιστική βοήθεια στους περίπου 500.000 κατοίκους του Σαντιάγκο ντε Κούμπα.

Ανθρωπιστική αλληλεγγύη με δεκάδες τόνους τροφίμων, νερού και κατασκευαστικών υλικών έχει ήδη αποσταλεί στην Κούβα από τη Βολιβία, τη Βενεζουέλα και τη Ρωσία, ενώ την πρόθεσή τους να αποστείλουν βοήθεια έχουν εκφράσει το Εκουαδόρ και η Βραζιλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ