Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ»
Συνεχίζουν συσπειρωμένοι τον αγώνα τους

Παρά τις τρομοκρατικές παρεμβάσεις της εργοδοσίας και της αστυνομίας

Στιγμιότυπο από την περιφρούρηση της απεργίας έξω από την κλινική
Στιγμιότυπο από την περιφρούρηση της απεργίας έξω από την κλινική
Την απόφαση να συνεχίσουν με διάφορες μορφές τον αγώνα τους για καταβολή όλων των δεδουλευμένων και για να μη γίνει καμία απόλυση, παρά τις τρομοκρατικές παρεμβάσεις της εργοδοσίας και της αστυνομίας πήραν χτες το απόγευμα στη γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι της Κλινικής «Γρηγοριάδη - Θεραπευτήριο Σωτήρ ΑΕ». Να θυμίσουμε πως οι περίπου 50 εργαζόμενοι της κλινικής είναι ως και 25 μήνες απλήρωτοι και βρίσκονται από την Τρίτη το πρωί έξω από την κλινική, περιφρουρούν τον αγώνα τους και οργανώνουν τα επόμενα βήματά τους μαζί με το κλαδικό Συνδικάτο Ιδιωτικών Κλινικών - Γηροκομείων - Διαγνωστικών Κέντρων Αθήνας, ενώ 20 από αυτούς προχωρούν σε επίσχεση εργασίας.

Το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι μαζί με τη Λαϊκή Επιτροπή Ηρακλείου και το κλαδικό συνδικάτο θα κάνουν πικετοφορία στους δρόμους της πόλης ενημερώνοντας τους κατοίκους για τις διεκδικήσεις τους και καλώντας σε συμπαράσταση.

Χτες, τρίτη μέρα της απεργίας τους, νωρίς το πρωί εμφανίστηκε στην κλινική ο εργοδότης λέγοντας πως έχει φέρει ασθενείς για χειρουργείο, ενώ ισχυρίστηκε πως είναι και ο ίδιος εργαζόμενος (!) και δεν μπορεί να δεσμευτεί για τίποτα! Οταν οι εργαζόμενοι του «πρότειναν» να κάνει κι αυτός απεργία, ως... εργαζόμενος, κάλεσε την αστυνομία και αμέσως έσπευσαν τρία περιπολικά με αστυνομικές δυνάμεις για να «νουθετήσουν» τους εργαζόμενους για τα δικαιώματα του εργοδότη...

Να σημειωθεί πως κανένας από τους ασθενείς δεν εναντιώθηκε στους απεργούς, αντίθετα θεωρούσαν δίκαιο το αίτημά τους να πληρωθούν τα δεδουλευμένα κι επιπλέον έχει καθοριστεί προσωπικό ασφαλείας για όσους νοσηλεύονται ήδη στην κλινική.

Ο εργοδότης έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί πως αν κάνει αυτά τα χειρουργεία θα πάρει χρήματα για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι! Οι απεργοί από την πλευρά τους προειδοποίησαν πως είναι επικίνδυνο να γίνουν τα χειρουργεία χωρίς τους εργαζόμενους στο χειρουργείο, παρ' όλα αυτά ο εργοδότης έκανε τρία χειρουργεία.

Τίποτα από όλα αυτά - ούτε το μαστίγιο, ούτε το καρότο της εργοδοσίας - δεν τρομοκράτησε και δε διάσπασε τους εργαζόμενους, οι οποίοι ενωμένοι και αποφασισμένοι συνεχίζουν τον αγώνα τους συσπειρωμένοι και στο κλαδικό σωματείο και έχοντας τη συμπαράσταση μαζικών φορέων της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ