Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΟΥΣΑ
Κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ

Δυναμική κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ της Νάουσας πραγματοποίησαν χτες το πρωί τα σωματεία Οικοδόμων, Ξυλουργών και Διαλογής - Ψύξης, απαιτώντας να μην μπει σε εφαρμογή ο νόμος του 2011 που βάζει περιορισμούς στους εποχικά εργαζόμενους δικαιούχους του Ταμείου Ανεργίας και στην πραγματικότητα πετά έξω από την επιδότηση τη συντριπτική πλειοψηφία των ανέργων.

Σύμφωνα με το νόμο, από την 1η Γενάρη του 2013, όσοι εργαζόμενοι έχουν συμπληρώσει 450 ημέρες επιδότησης ανεργίας την τελευταία 4ετία δε θα δικαιούνται Ταμείο Ανεργίας. Ο αριθμός των ημερών επιδότησης μειώνεται στις 400 από την 1η Γενάρη του 2014.

Αυτό θα οδηγήσει εκτός Ταμείου Ανεργίας τη συντριπτική πλειοψηφία των εποχικά εργαζομένων όπως οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στα διαλογητήρια και στα κυβοτοποιεία όπως στην περίπτωση της Νάουσας, που συνήθως εργάζονται 4 - 6 μήνες το χρόνο.

Οι εργαζόμενοι απαίτησαν χορήγηση του επιδόματος ανεργίας σε όλους τους ανέργους για όλη τη διάρκεια της ανεργίας. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας. Υπολογισμό του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου. Καθώς και μια σειρά μέτρα για την προστασία των ανέργων από τη φοροληστεία, τα χαράτσια και τη θηλιά των τραπεζών.

Μέσα από Γενική Συνέλευση, την επόμενη Τετάρτη, οι εργαζόμενοι των τριών σωματείων θα αποφασίσουν νέες μορφές κλιμάκωσης του αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ