Σάββατο 10 Νοέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΙ ΟΜΩΣ, ΚΡΥΒΟΥΝ ΛΟΓΙΑ

ΤΟ ΤΑΡΑΚΟΥΛΟ: «Μπορεί να είναι τόσο ξεφτιλισμένοι οι Ευρωπαίοι; Παιγνίδια από Σόιμπλε και ΙMF την επομένη της ψηφοφορίας των μέτρων - Δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά από τον ελληνικό λαό» (ο τίτλος στο ΒΗΜΑ, ηλεκτρονική έκδοση).

ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ: «Εφόσον επικρατήσουν τέτοιου είδους λογικές η περίφημη κοινοτική αλληλεγγύη πηγαίνει περίπατο. Και είναι βέβαιο ότι εάν και οι νέες θυσίες του ελληνικού λαού πάνε χαμένες θα έχουν εξαντληθεί πλήρως οι αντοχές της κοινωνίας και θα έχει αναλωθεί το πολιτικό κεφάλαιο της χώρας» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Ο ΠΑΝΙΚΟΣ: «Να αντιληφθούν (...) το γεγονός πως ο πρωθυπουργός και οι κυβερνητικοί εταίροι έχουν πολύ μικρά αποθέματα πολιτικού κεφαλαίου (...) Εφ' όσον τους ενδιαφέρει η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα και η αποφυγή μιας ανεξέλεγκτης κρίσης (...) Είναι όμως πιθανό (...) να θεωρήσουν πως η σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία είναι εξαιρετικά ασταθής (...) Ενα τέτοιο ενδεχόμενο θα είναι καταστροφικό (...) Η στάση τους θα καθορίσει καταλυτικά και τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας» (έκτακτο άρθρο του Α. Παπαχελά στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ηλεκτρονική έκδοση).

Η ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ: «Μοιάζουν να έχουν ως στόχο να εξαγριώσουν την ελληνική κοινή γνώμη και να προκαλέσουν κρίση στη χώρα (...) Με την τακτική Σόιμπλε η ελληνική κοινή γνώμη ωθείται στα άκρα και στον αντιευρωπαϊσμό» (από το κύριο άρθρο στην έντυπη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΟΙ ΕΠΙΔΟΞΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ: «Μια αναξιόπιστη κυβέρνηση στο εξωτερικό και απονομιμοποιημένη στο εσωτερικό δεν μπορεί να διαχειριστεί το ελληνικό πρόβλημα» (στην ΑΥΓΗ).

ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ: «Οι ΗΠΑ θα αναγκαστούν να εφαρμόσουν μια πολιτική λιτότητας, η οποία θα προκαλέσει νέα ύφεση καθώς και υποτίμηση του δολαρίου, με καταστροφικές συνέπειες για την Ευρώπη, υποστηρίζει ο Γάλλος οικονομολόγος Ζακ Αταλί (...) Η αύξηση των φόρων θα είναι αναπόφευκτη (...) Από την άλλη οι ΗΠΑ διαθέτουν ανταγωνιστικό κόστος εργασίας (...) Δεν είναι καθόλου βέβαιος ότι η Ευρώπη θα βγει από το τούνελ το 2014 όπως προβλέπουν οι Βρυξέλλες (...) Ο δρόμος είναι μακρύς όπως και το 1929 και θα επαναπροσδιοριστεί η παγκόσμια οικονομία»» (η καταγραφή στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ