Σάββατο 10 Νοέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Απαιτούν ταχύτητα στις ... αναδιαρθρώσεις

«Λουκέτο» για 100.000 επιχειρήσεις

«Μάταιο» είναι, κάτω από τις σημερινές συνθήκες όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί από την εφαρμογή των μνημονίων, να μιλάει κανείς για νέες επενδύσεις, είπε χτες μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου του Economist ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Κ. Μίχαλος, ωστόσο, ο εκπρόσωπος των εμποροβιομηχάνων ζητάει συνέχιση της ίδιας πολιτικής στην κατεύθυνση της στήριξης των επιχειρήσεων.

Αξιώνει ακόμα μεγαλύτερη στήριξη από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, επιπρόσθετα στα προγράμματα που υλοποιούνται τώρα, επιτάχυνση και υλοποίηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, ενισχυμένο ρόλο του ΕΤΕΑΝ «με βάση τις τρέχουσες ανάγκες της αγοράς», προτεραιότητα στην πληρωμή των οφειλών του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις και να προχωρήσουν με ταχύτερους ρυθμούς οι διαρθρωτικές αλλαγές - αντιλαϊκές ανατροπές για τις οποίες έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση.

Ο Κ. Μίχαλος τοποθετεί τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης στην «πραγματική οικονομία» σε τρία επίπεδα, κάνοντας λόγο για «τριπλή κρίση», στη ζήτηση, στο δανεισμό και στην πίστη. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα τελευταία δύο χρόνια έχουν κλείσει πάνω από 100.000 επιχειρήσεις, ενώ όσες ακόμα λειτουργούν, δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ