Σάββατο 10 Νοέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΣΕΕ
Συνεπής στη γραμμή του «αναγκαίου κακού»

Ποντάρει στα ...40 δισ. της τρόικας

Τη λογική του «αναγκαίου κακού» και του «μονόδρομου» της παραμονής στην Ευρωζώνη, επιχειρεί να καλλιεργήσει στη συνείδηση των χιλιάδων μικρών και αυτοαπασχολούμενων μικρεμπόρων που οδηγούνται σε βέβαιη χρεοκοπία, η συνδικαλιστική πλειοψηφία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), αυστηρά ευθυγραμμισμένη με την κυρίαρχη προπαγάνδα.

Ετσι, με χτεσινή της ανακοίνωση, από τη μια εμφανίζεται, τάχα, σκωπτική και «έντονα προβληματισμένη» με το βάθεμα της φτώχειας για τα λαϊκά στρώματα που σηματοδοτεί τόσο το μεσοπρόθεσμο όσο και ο προϋπολογισμός, από την άλλη όμως, καταλήγει ότι «η πολυπόθητη ανάπτυξη δεν πρόκειται να εμφανιστεί στην Ελλάδα ούτε το 2013, αλλά τουλάχιστον ελπίζουμε μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και του προϋπολογισμού να εκταμιευτούν τα περίπου 40 δισ. των ήδη καθυστερημένων δόσεων, ώστε να μπορεί να υπάρξει επόμενη ημέρα και επόμενη χρονιά για την Ελλάδα στην Ευρωζώνη».

Κατά τα άλλα, διακρίνει «δυσκολία επίτευξης» των στόχων του προϋπολογισμού, κυρίως όσον αφορά στο σκέλος των εσόδων και τις προβλέψεις των στόχων για την επίσημη ανεργία, και επαναλαμβάνει τους «κινδύνους» από την «αναγκαστική στάση πληρωμών από τους φορολογούμενους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ