Τρίτη 13 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ
Πανηγυρίζει για τη φτωχοποίηση του λαού

Διαβεβαιώσεις σε ντόπιο και ξένο κεφάλαιο ότι οι αντιλαϊκές ανατροπές θα ενταθούν

Από τη συνεδρίαση της Βουλής
Από τη συνεδρίαση της Βουλής
Tη διαβεβαίωση στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο ότι οι αντιδραστικές και αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις που γυρίζουν τα λαϊκά στρώματα δεκαετίες πίσω, θα είναι μόνιμες και θα επεκταθούν, έδωσε προχτές από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, κλείνοντας τη συζήτηση για την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2013.

Οπως είπε, αυτές οι «μεταρρυθμίσεις» - που εξαφανίζουν τα εργατικά δικαιώματα και προωθούν με ταχύτατες διαδικασίες το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου - θα δώσουν «δυναμική στην οικονομία». Μάλιστα, ανέφερε ότι ο ίδιος θα τεθεί επικεφαλής στην προσπάθεια «να κυνηγήσει» μέσα και έξω από τη χώρα επενδύσεις, φέρνοντας για παράδειγμα την Ιρλανδία, η οποία έγινε γέφυρα για αμερικάνικες επενδύσεις στην ΕΕ και μετά από ένα κρεσέντο καπιταλιστικής ανάπτυξης, είναι τώρα βυθισμένη σε κρίση.

Επίθεση και κοροϊδία χωρίς τέλος

Είναι ανάγκη, ανέφερε, οι ιδιωτικοποιήσεις, η εκποίηση δηλαδή της δημόσιας περιουσίας, υπενθυμίζοντας ότι το κόμμα του όταν ακόμα ήταν στην αντιπολίτευση ψήφιζε τα σχετικά νομοσχέδια που έφερνε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και θα σεβαστεί και σήμερα τις σχετικές υπογραφές. Ψηφίσαμε, είπε, και τις διαρθρωτικές αλλαγές που έφερνε το ΠΑΣΟΚ και τις περικοπές στη «δημόσια σπατάλη» και μάλιστα ήμασταν εμείς που προτείναμε πρώτοι τις αποκρατικοποιήσεις και την «αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας».

Ισχυρίστηκε ακόμα ότι εάν προχωρούσε πιο γρήγορα το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τότε η σημερινή κυβέρνηση δε θα ήταν αναγκασμένη να προχωρήσει σε περικοπές μισθών και συντάξεων. Για να θολώσει τα νερά αναφορικά με το πού πάνε τα δάνεια από την τρόικα, είπε ότι με τα χρήματα της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ θα ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες και κατά συνέπεια θα υπάρξει «ρευστότητα στην αγορά», θα στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα επανεκκινηθούν τα δημόσια έργα και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Στόχος να συντηρηθεί το δίπολο

Επανέλαβε προκλητικά ότι τα μέτρα που ψηφίστηκαν την περασμένη Τετάρτη και αυτά που περιέχονται στον Προϋπολογισμό θα είναι τα τελευταία, «εφόσον εφαρμόσουμε τα όσα ψηφίσαμε». Για να συντηρήσει το νέο δίπολο, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική «στείρας άρνησης» που χαϊδεύει τα αυτιά στα «υπολείμματα συντεχνιών που καταρρέουν» και ανέφερε ότι πρόκειται για κόμμα «παλαιοκομματικό» που λέει «ναι» σε όλα και δεν μπορεί να κυβερνήσει.

Αγγίζοντας τα όρια του φαιδρού, κατέληξε λέγοντας ότι το κόμμα του στηρίζει την «αστική, λαϊκή, δημοκρατική Ελλάδα» και ότι με τα τρία κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) της συγκυβέρνησης θα προκύψει μια «νέα επανάσταση»! Ο ίδιος είπε ξεδιάντροπα ότι στο «μυαλό του» έχει τους άνεργους και τους νέους και ότι η κυβέρνηση τους «εκπροσωπεί», όταν η ανεργία των νέων είναι στο 55% και η συγκυβέρνηση τους καταδικάζει σε μισθούς πείνας και ανύπαρκτα δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ