Τρίτη 13 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αναταράξεις στη ΔΗΜΑΡ

Κλίμα αντιπαράθεσης διαμορφώνεται στη ΔΗΜΑΡ, με αφορμή τη μη συμμόρφωση τριών βουλευτών της με την απόφαση για υπερψήφιση του προϋπολογισμού. Οι Π. Μουτσινάς και Οδ. Βουδούρης καταψήφισαν, ενώ ο Γ. Πανούσης επέλεξε να απουσιάζει την ώρα της ψηφοφορίας. Οι δύο πρώτοι αντιμετωπίζονται πλέον σαν «ξένο σώμα» στη ΔΗΜΑΡ.

Το μέρος των δύο βουλευτών έσπευσε να πάρει η πτέρυγα της ΔΗΜΑΡ που διαφωνεί με τη συμμετοχή της στη συγκυβέρνηση. Με κοινή τους δήλωση τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής Α. Νεφελούδης, Χ. Σταυρόπουλος και Β. Ζορκάδης καταγγέλλουν ότι παρατηρείται «μια οργανωμένη προσπάθεια πίεσης στην άλλη άποψη που υπάρχει στη ΔΗΜΑΡ μάλλον με ατυχείς εκφράσεις» και πως κατά τη γνώμη τους «μείζον ηθικό και πολιτικό πρόβλημα για την ΔΗΜΑΡ δεν δημιουργείται από την ελεύθερη κατά συνείδηση έκφραση των βουλευτών της, αλλά από την προσπάθεια μετάλλαξής της».

Απ' την άλλη πλευρά, ο Ν. Μπίστης και άλλα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, που είχαν ταχθεί υπέρ της στήριξης του τρίτου μνημονίου, επιμένουν ότι θα πρέπει αυτή να βάλει ακόμα περισσότερο πλάτες στο έργο της κυβέρνησης, συμμετέχοντας με περισσότερα στελέχη εάν αποφασιστεί ανασχηματισμός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ