Τρίτη 13 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
39η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Αγωνιστικές συγκεντρώσεις

Μαζικοί φορείς, σύλλογοι και αγωνιστικές συσπειρώσεις κάνουν συσκέψεις και παίρνουν πρωτοβουλίες για τον αγωνιστικό εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Στη Θεσσαλονίκη, σε συγκέντρωση το Σάββατο 17 Νοέμβρη, στις 5 μ.μ. στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ καλεί ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αγωνιστών. Στη συγκέντρωση και την αντιιμπεριαλιστική πορεία προς το Αμερικάνικο Προξενείο, θα συμμετέχουν φοιτητικοί Σύλλογοι και εργατικά σωματεία.

Στην Πάτρα, σε αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο καλεί το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων, το Σάββατο 17 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., από την πλατεία Γεωργίου.

Η Γραμματεία Πάτρας του ΜΑΣ τονίζει, μεταξύ άλλων: «Κάθε φοιτητής και σπουδαστής να πάρει τη θέση του στην πάλη. Επιστήμη στην υπηρεσία του λαού και της εξουσίας του 39 χρόνια μετά την εξέγερση του Νοέμβρη. Από τις μέρες που χιλιάδες εργαζόμενου λαού και νεολαίας συγκρούστηκαν με την πολιτική του κεφαλαίου, που τότε εξέφραζε η χούντα των συνταγματαρχών, η ανάγκη για αντιμονοπωλιακή, αντιιμπεριαλιστική πάλη είναι πιο επίκαιρη από ποτέ». Επισημαίνει, επίσης, πως «η εξέγερση του Νοέμβρη ήταν από τις κορυφαίες στιγμές της αντιδικτατορικής πάλης, της πάλης κατά του ιμπεριαλισμού, κατά των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Είχε προηγηθεί συνειδητή προεργασία, η πολύχρονη αντίσταση, η πολύχρονη παράνομη δουλειά, πολλές θυσίες από αγωνιστές που δε δείλιασαν μπροστά σε δυσκολίες και βασανιστήρια. Τα διδάγματα του τότε είναι επίκαιρα σήμερα. Οργανωνόμαστε και φτιάχνουμε τη δική μας συμμαχία. Αντεπίθεση, με κίνημα μαζικό, οργανωμένο, περιφρουρημένο. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».

Στη Λάρισα, σε σύσκεψη εκπροσώπων του Εργατικού Κέντρου, του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της Ενωσης Γυναικών (μέλος ΟΓΕ) που πραγματοποιήθηκε χτες, αποφασίσθηκε να διοργανώσουν αγωνιστική συγκέντρωση για την επέτειο το Σάββατο 17 Νοέμβρη 2012, στις 11 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συγκέντρωσης θα οργανωθούν περιοδείες και εκδηλώσεις σε χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης.

Στην Κεφαλονιά, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κεφαλονιας - Ιθάκης σε ανακοίνωσή του για την επέτειο δηλώνει ότι θα συντονιστεί με το ΠΑΜΕ και τις ταξικές δυνάμεις, ώστε να είναι ο φετινός γιορτασμός ανάλογος του περιεχομένου που πρέπει να αποδοθεί και καλεί το Σάββατο 17 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αργοστολίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ