Τρίτη 13 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΛΩΡΙΝΑ
«Παγώνουν» οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες

Χωρίς θέρμανση κάνουν μάθημα οι μαθητές των σχολείων της Φλώρινας με θερμοκρασίες που προς το παρόν διαμορφώνονται από δύο μέχρι οκτώ βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα αποθέματα πετρελαίου που υπάρχουν στα σχολεία είναι πολύ μικρά και επαρκούν για λίγες μόνο μέρες ενώ εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι των Δήμων προειδοποιούν πως αν δε δοθούν επιχορηγήσεις στις σχολικές επιτροπές για να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα, θα αναγκαστούν να κλείσουν τα σχολεία.

Επιβεβαιώθηκαν πολύ γρήγορα οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ, αλλά και των ταξικών σωματείων και των αγωνιστικών συσπειρώσεων, ότι θα είναι δραματικές οι επιπτώσεις στα σχολεία, αλλά και τα νοσοκομεία, από την απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο Πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά και από την περικοπή της χρηματοδότησης προς τους Δήμους για τη λειτουργία των σχολείων.

Είναι περισσότερο από αναγκαίο σήμερα να δοθεί συνέχεια στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, να οργανωθεί και να κλιμακωθεί ο αγώνας για έκτακτη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες λειτουργίας των σχολείων, για κατάργηση του ΕΦΚ και του ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης, για ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης - ΕΕ - τρόικας, που τσακίζουν τις εργατικές λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους.

  • Αναληθή χαρακτηρίζει η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) τον ισχυρισμό του υπουργού Εσωτερικών, Ευ. Στυλιανίδη, περί διάθεσης 80 εκατομμυρίων ευρώ στους δήμους για τα καύσιμα των σχολείων. Οπως σημειώνει, μέχρι σήμερα έχουν δοθεί 60 εκατομμύρια ευρώ στους δήμους, τα οποία αφορούν το σύνολο των λειτουργικών δαπανών των σχολείων. Χρήματα, που σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, και ο ίδιος ο υπουργός παραδέχτηκε ότι δεν αρκούν.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απειλές για διακοπές ρεύματος σε δημοτικά σχολεία! (2022-12-10 00:00:00.0)
Αργά το θυμήθηκε η ΚΕΔΕ (2016-08-05 00:00:00.0)
Επείγει η εξασφάλιση πλήρους κρατικής χρηματοδότησης (2014-06-12 00:00:00.0)
Σχέδια ιδιωτικοποίησης δημοτικών υπηρεσιών - έργων (2012-11-03 00:00:00.0)
Κόβουν φαγητό και θέρμανση από τα βρέφη και τα νήπια (2012-08-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ