Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πανελλαδική στάση εργασίας σήμερα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Να αξιοποιηθεί για γενικές συνελεύσεις και συσκέψεις, να συζητηθεί η αγωνιστική πείρα και να σχεδιαστεί η κλιμάκωση

Σε πανελλαδική στάση εργασίας προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, από τις 12 το μεσημέρι ως τις 3 μ.μ. Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενάντια στα μέτρα λιτότητας που προωθούνται σε όλη την ΕΕ για να σωθεί το μεγάλο κεφάλαιο.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας όπως και να αξιοποιηθεί για να γίνουν συνελεύσεις σε όσο το δυνατόν περισσότερους τόπους δουλειάς, ώστε να συζητηθεί η αγωνιστική πείρα, να σχεδιαστεί η κλιμάκωση της πάλης ενάντια στα αντεργατικά μέτρα και στην πολιτική που τα γεννά.

Η ίδια η κλιμάκωση της εργοδοτικής επιθετικότητας σε κάθε κλάδο καθιστά αναγκαία τη συλλογική αποτίμηση της πλούσιας πείρας που συγκεντρώθηκε και μετά τις πρόσφατες απεργιακές μάχες, να αποφασίσουν οι εργάτες κάθε κλάδου τα επόμενα βήματά τους.

Αυτή την επιθετικότητα αποτυπώνει και η επιστολή με την οποία, χτες, η Ενωση Ξενοδόχων Αττικής δεν κάνει για ακόμη μια φορά δεκτό το αίτημα του κλαδικού συνδικάτου και των επιχειρησιακών σωματείων για υπογραφή τοπικής κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία του νομού. Σ' αυτή τη βάση, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής καλεί τα επιχειρησιακά σωματεία και συνολικά τους εργαζόμενους του κλάδου να αξιοποιήσουν τη σημερινή στάση εργασίας προχωρώντας σε γενικές συνελεύσεις και συσκέψεις μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς. Σε κοινή συνεδρίαση των διοικητικών συμβουλίων το συνδικάτο και τα σωματεία του κλάδου στην Αττική θα καθορίσουν τη στάση τους.

«Να σχεδιάσουμε την κλιμάκωση της πάλης ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και την πολιτική που τα γεννά. Ενάντια στους εργοδότες του κλάδου που ενώ διαπιστώνουν "σαφή μεταστροφή της διεθνούς κοινής γνώμης υπέρ της χώρας μας" και μιλούν για αύξηση ενός δισ. ευρώ στα έσοδα μέσα στο 2013, απολαμβάνουν και διεκδικούν νέα υπερπρονόμια από την κυβέρνηση για να τινάξουν κυριολεκτικά την μπάνκα των κερδών τους στον αέρα», υπογραμμίζει το συνδικάτο.

Και καταλήγει καλώντας όλους τους εργαζόμενους «να προχωρήσουμε με πιο γρήγορα βήματα στην αλλαγή του συσχετισμού δύναμης μέσα στα σωματεία που κυριαρχούν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, να γείρει η πλάστιγγα προς τις ταξικές δυνάμεις που ανυποχώρητα δουλεύουν για την ανασύνταξη του κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ