Τρίτη 20 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΛΑΓΚΑΔΑ
Φτάνουν πια οι μπέηδες και κοτσαμπάσηδες!

Τις κυβερνήσεις που κάνουν πως αγνοούν ποια τραγική κατάσταση διαμορφώνεται στον αγροτικό τομέα και με δημαγωγικές εξαγγελίες προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους παραγωγούς, κατήγγειλαν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής Λαγκαδά σε συγκέντρωσή τους που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το πρωί στο Ζαγκλιβέρι του νομού Θεσσαλονίκης. «Με τη σημερινή μας συγκέντρωση, στέλνουμε την αγωνιστική μας απάντηση σε όλους εκείνους, που πίστεψαν ότι έχουν ξεμπερδέψει με το αγροτικό κίνημα», τόνισε στην ομιλία του ο Σωκράτης Γραβαλάς, εκπρόσωπος της Επιτροπής Φορέων που οργάνωσε την κινητοποίηση. Ανάμεσα στους πολλούς φορείς που συμμετείχαν στο αγροτοκτηνοτροφικό συλλαλητήριο ήταν οι Δήμαρχοι Καλλιδοίων και Απολλωνίας, που απηύθυναν και χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους, αντιπροσωπεία της Παναγροτικής Αγροτικής Συσπείρωσης, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμωτού, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγκλιβερίου, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαχανά, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαγκαδικίων, του Συνεταιρισμού Δασεργατών Σταυρού, Αντιπροσωπεία του ΔΗΚΚΙ κ.ά.

Μιλώντας από μέρους του κλιμακίου του ΚΚΕ ο βουλευτής του Κόμματος Αγγ. Τζέκης, σημείωσε τα παρακάτω: «Ο αγώνας αυτός των αγροτών μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για ένα ξεκίνημα νέο, για νέους αγροτικούς αγώνες, για να χτυπηθεί το πρόβλημα στην καρδιά του: Η πολιτική που παράγεται από την ΕΕ και υλοποιείται από τις κυβερνήσεις της χώρας μπορεί και πρέπει να αλλάξει».

Χαιρετίζοντας από την Πανελλαδική Αγροτική Συσπείρωση ο πρόεδρος του συνδικάτου ροδακινοπαραγωγών Ημαθίας Πέλλας Σταύρος Βιτάλης, υπογράμμισε ότι «το σημαντικότερο, αν δούμε πίσω από την οικονομική καταστροφή που μας έχουν οδηγήσει είναι, ότι έχουν πετάξει την αξιοπρέπειά μας στα σκουπίδια και μας συμπεριφέρονται σαν να είμαστε σκουπίδια. Φτάνουν πια οι μπέηδες, φτάνουν πια οι κοτσαμπάσηδες, να αναπτυχθεί ένα αγροτικό κίνημα πέρα από οποιαδήποτε συμφέροντα. Πρέπει να ξαναπιστέψουμε στον εαυτό μας».

Επίσης, χαιρέτισε τους συγκεντρωμένους ο Λευτέρης Πανοδήμος, πρόεδρος του

Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ζαγκλιβερίου.

«Πρέπει να δουλέψουμε πολύ, ώστε οι κινητοποιήσεις μας να γίνουν πιο μαζικές, να δουλέψουμε με πείσμα, κόντρα στους «αγροτοπατέρες» που σκορπίζουν τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια. Να υποδείξουμε σε όσους μας καλούν να προσαρμοστούμε με τα νέα δεδομένα, να εκσυγχρονιστούμε δηλαδή να αφανιστούμε, ότι τα προβλήματά μας μπορούν να λυθούν μέσα από το δρόμο της ενότητας, της αποφασιστικότητας και του σωστά οργανωμένου και προσανατολισμένου αγώνα», τόνισε ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης Σ. Γραβαλάς.

Στο ψήφισμα αφού παρατίθενται μια σειρά αιτήματα για τα κτηνοτροφικά, τα σιτηρά, τη βιομηχανική ντομάτα και σχετικά με το κόστος παραγωγής, υπογραμμίζεται:«Δηλώνουμε, ότι δε θα σταματήσουμε τον αγώνα μας. Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε με ενότητα για το δικαίωμα της ζωής


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ