Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων -παγιδευμένα αυτοκίνητα και εκρηκτικοί μηχανισμοί- συγκλόνισε, χθες, την ιρακινή πρωτεύουσα αλλά και το Κιρκούκ, στο βορρά, την Χίλλα στο νότο και το Μπάλαντ Ρουζ, στο κεντρικό Ιράκ. Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν. Οι επιθέσεις σημειώθηκαν μία μέρα πριν από το ισλαμικό νέο έτος και την έναρξη του ιερού μήνα Μουχάραμ, που είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τους σιίτες, που τιμούν με 10ήμερο γιορτασμό το μαρτύριο του ιμάμη Χουσεΐν που κορυφώνεται με τη γιορτή της Ασούρα.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Η Γερουσία του Μεξικού ενέκρινε το νομοσχέδιο μεταρρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, που κάνει για τις επιχειρήσεις πιο εύκολες τις απολύσεις ενώ μειώνει και τις εργοδοτικές εισφορές.

ΤΟΚΙΟ.-- Η αυτοκινητοβιομηχανία ΤΟΓΙΟΤΑ ανακοίνωσε την ανάκληση 2.770.000 οχημάτων παγκοσμίως, ενώ ο ιαπωνικός όμιλος ηλεκτρονικών «Panasonic» ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να προβεί σε 8.000 νέες απολύσεις.

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.-- Η Αφρικανική Ενωση υποστήριξε χτες το σχέδιο στρατιωτικής επέμβασης της Δυτικοαφρικανικής Οικονομικής Κοινότητας (ECOWAS) στο Μάλι. Επόμενο στάδιο είναι η έγκριση του σχεδίου επέμβασης από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ